U Dubrovniku počela Međunarodna konferencija o reformi pravosuđa

MEĐUNARODNA konferencija o reformi pravosuđa u jugoistočnoj Europi, koja je okupila stotinjak predstavnika ustavnih i vrhovnih sudova, ministarstava pravosuđa, pravnih fakulteta i odvjetnika iz devet zemalja, počela je danas u Dubrovniku.

Konferencija će trajati tri dana, a održava se u organizaciji nejmačke zaklade za međunarodnu pravnu suradnju i njemačkog saveznog ministarstva pravosuđa.

Otvarajući skup, ravnatelj zaklade za međunarodnu pravnu suradnju Mattias Wekerling rekao je kako reforma pravosuđa na ovom području izaziva veliku pozornost i jedan je od prioriteta u cilju jačanja demokracije i pravne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Teme skupa su reforma sudstva, neovisnost sudova, obrazovanje sudaca te pitanje ovrhe i ubrzavanja procesa, rekao je Wekerling.

Zamjenik ministrice pravosuđa i uprave Miljenko Kovač rekao je kako je hrvatska Vlada donijela strategiju reforme pravosuđa, te se očekuje donošenje nekoliko zakona u cilju njegove veće učinkovitosti.

Sudionike skupa pozdravili su i njemački veleposlanik u Hrvatskoj Gebhardt Weiss i predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Nikola Obuljen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara