U Kostajnici pokopani ubijeni članovi obitelji Anđelić

U PETAK je u Kostajnici kod Konjica pokopano troje članova iste obitelji Anđelić, Anđelko te dvije kćerke Marica i Zorka koje je na Badnjak ubio islamski vjerski fanatik Muamer Topalović iz susjednog sela Oteležana koji je nakon što je uhićen priznao ubojstvo.

Pogrebnu misu predvodio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić koji je u kratkome govoru pozvao na zaustavljanje mržnje. Kardinal je ustvrdio kako je ubojstvom u Kostajnici ubijena svetinja Božića izražavajući vjerovanje kako nisu uhićeni oni koji su inspirirali trostruko ubojstvo.

´Želim reći da nije uhićen pravi zločinac, uhićen je samo ubojica. Pravi zločinac je onaj koji je tog čovjeka naučio da treba ubijati u ime Boga, u ime vjere´, rekao je kardinal Puljić. Očigledno aludirajući kako je zločin inspiriran unutar ´islamskih humanitarnih udruga´ jer je Topalović bio članom radikalnih organizacija Jemiet el Fourqan i Aktivne islamske omladine koje financira Saudijska Arabija kardinal Puljić je poručio da te organizacije najviše potkopavaju suživot u BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Taj ne voli muslimane a kamoli nas druge´, rekao je Puljić. Vrhbosanski nadbiskup je međunarodnu zajednicu ocijenio najodgovornijom za zločin u Kostajnici tvrdeći da raniji zločini i pritisci na katolike nisu procesuirani. Kardinal je u petak obišao i teško ranjenog Marinka Anđelića.

U petak je ubojici Muameru Topaloviću istražni sudac hercegovačko-neretvanskog županijskog suda u Mostaru Reuf Zaimović odredio je 30-dnevni pritvor. Istražni sudac Hercegovačko-neretvanskog suda podnio je županijskome tužiteljstvu zahtjev za provedbu dodatne istrage nakon čega bi trebala biti podignuta optužnica za teroristički čin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara