U listopadu suđenje optuženima za atentat na Đinđića

SUĐENJE optuženima u ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića počet će do kraja listopada, najavio je u nedjelju srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić.

Neophodno je obaviti još niz pravnih formalnosti, kazao je ministar Batić na konferenciji za novinare u Somboru, a prenosi Radio B92, precizirajući da treba odrediti branitelje optuženima kojima će se suditi u odsutnosti, proslijediti dokaze obrani i drugo.

Ministar je naglasio da će se dosad uhićenima suditi neposredno, a onima koji su u bijegu u odsutnosti, ali da će se "i nekima koji su u trenutno u bijegu ipak suditi i neposredno": "Vi sad tumačite kako hoćete ovo što sam rekao", kazao je Batić novinarima, ne precizirajući da li ta njegova izjava predstavlja najavu nekih novih uhićenja osoba optuženih za atentat na premijera Đinđića 12. ožujka ove godine.

Posebno tužiteljstvo u četvrtak je podnijelo optužnicu protiv 44 osobe zbog organiziranog kriminala, od kojih je njih 15 neposredno optuženo za atentat na premijera Đinđića. Osim prvoosumnjičenoga za atentat, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki, Milorada Lukovića (Ulemeka) Legije, još je 16 osumnjičenih u bijegu.

(Hina) ttag nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara