U Mostaru se sastali Čović i Dodik, dogovorili plan oko problema s Bošnjacima

U Mostaru se sastali Čović i Dodik, dogovorili plan oko problema s Bošnjacima
Screenshot: YouTube

PREDSJEDNIK HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović sastao se u Mostaru s predsjednikom SNSD-a i predsjednikom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, piše Radio Sarajevo.

Oni su nahvalili, kako kažu, prijateljske odnose Hrvata i Srba. Također, Dodik je kazao kako će znati odgovoriti na opstrukcije Bošnjaka.

Prvo se novinarima obratio Dragan Čović.

"Zadovoljstvo mi je da mogu ugostiti predsjednika Dodika. Imamo konkretno prijateljski partnerski odnos s SNSD-om već 10-ak godina. Razgovarali smo o aktualnoj situaciji, pogotovo o uspostavi vlasti što ide sporo", rekao je Čović.

"Naša suradnja ima cilj da zbliži srpski i hrvatski narod u BiH. Pozivamo i treći entitet da nam se pridruži", kaže Čović.

Osoba koja se predstavila kao "hrvatski branitelj" nahvalila Dodika

Milorad Dodik je potvrdio riječi koalicijskog partnera.

"Nedopustivo se kasni s formiranjem vlasti iako su srpska i hrvatska politička reprezentacija poznate. Trebaju Bošnjaci formalizirati političku volju svog naroda pa da se nađemo u Parlamentu BiH. Imamo zastoje, čak i opstrukcije. Ako se tako nastavi, dat ćemo odgovor na opstrukcije. Bošnjačka strana uvijek traga za nečim, a onda zarobi čitavu strukturu države. Vidjet ćemo ako saznamo da imaju plan B", kaže Dodik.

"Podržavamo HDZ u zahtjevu da jedan narod ne može drugom birati političke predstavnike", dodao je.

Na kraju konferencije za novinare, osoba koja se predstavila kao "hrvatski branitelj" pružila je podršku Miloradu Dodiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara