U Novsku stigla voda

NOVSKA i okolna naselja počeli su noćas i rano jutros dobivati vodu bez koje su ostali u utorak popodne.

Pitka voda je nestala jer je puknuo glavni cjevovod kod Struga nedaleko Novske, a nakon popravka trebalo je isprazniti vodovodni sustav i iz crpilišta kod Drenova Boka do pročišćivača i spremnika u Novskoj utisnuti više od 2700 prostornih metara vode da bi se vodovodni sustav u gradu i okolnim naseljima mogao pustiti u uporabu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima Krešimira Stublije u novljanskom Javnom komunalnom poduzeću zaduženu za održavanje gradskog vodovoda "nitko nije znao koliko je točno vode ispušteno iz cijelog vodovodnog sustava te koliko je nakon popravka trebalo utisnuti vode. Na kraju je bilo mnogo bolje nego smo se nadali jer se očekivalo da će voda biti puštena tek popodne", rekao je Stublija.

Prva naselja vodu su dobila još noćas, a ostali dijelovi grada dobivaju dobivaju vodu ovisno nalaze li se u ravnici ili u brdskom području.

Budući da nitko nije organizirao dovoz vode, pogotovo u stambene zgrade, Novljani su se snalazili na različite načine - kupnjom vode u trgovinama ili odlaskom u šumu iznad grada dovozeći s tamošnjih izvora pitku vodu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara