U saboru prisegnuo novi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić

U saboru prisegnuo novi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić

Foto: FAH

DRAŽEN Jelenić prisegnuo je danas ispred predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i time preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika na četiri godine.
 
"To što danas prisežem na dužnost glavnog državnog odvjetnika smatram iznimnom privilegijom jer rad u Državnom odvjetništvu doista je prilika za stvaranje boljeg društva, a to svima nama treba u konačnici biti cilj", poručio je u svom obraćanju Jelenić zahvalivši na ukazanom povjerenju.
 
Osobno će, kazao je, na toj čelnoj dužnosti upotrijebiti sve svoje profesionalne i osobne kapacitete i usmjeriti ih na to da cijela državnoodvjetnička organizacija ostvari svoje nelake zadaće na najučinkovitiji način te na dobrobit svih hrvatskih građana.
 
"Zato su nam važne i sljedeće pretpostavke, uz odgovarajući zakonodavni okvir, kvalitetne i dostatne ljude, povjerenje u naš rad i podrška našem radu", poručio je.
 
Čestitao mu Jandroković
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Predsjednik sabora Gordan Jandroković, nakon pročitanog teksta prisege, čestitao je Jeleniću i zaželio mu puno uspjeha u obavljanju te odgovorne dužnosti, a na svemu učinjenom zahvalio je i dosadašnjem glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu.
 
Jelenić je novinarima nakon prisege kazao kako su prijetnje koje je primao njegov prethodnik Cvitan sastavni dio dužnosti koju je preuzeo.
 
"Jedno je o tome znati nešto načelno i promišljati da bi se to moglo i meni desiti, a drugo je ako vam se tako nešto i desi. Prisežući danas i preuzimajući dužnost u četvrtak naravno da pristajete i na stvari koje nisu ugodne", rekao je.
 
Svjestan je, kaže, kako će mu se život promijeniti, no dodaje kako se "odriče nekih privilegija za jednu drugu privilegiju, a to je da zajedno sa svojim kolegama čini dobro za građane ove zemlje".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara