U SAD-u pogubljen još jedan zatvorenik

U SAD-u pogubljen još jedan zatvorenik

Tekst: F.M.
Foto: Texas Department of Criminal Justice


JOSHUA MAXWELL, muškarac iz američke savezne države Indiane, čiji je kriminalni pohod završio prije deset godina u vatrenom obračunu s policijom u San Franciscu, jučer je pogubljen u Teksasu zbog ubojstva policajca.

Maxwell se ispričao zbog svojih zločina te dodao da njegovo pogubljenje neće ništa riješiti. Ipak, presuda zbog ubojstva Rudyja Lopesa iz 2000. godine je izvršena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
31-godišnji Maxwell je četvrti zatvorenik koji je ove godine pogubljen u Teksasu, američkoj državi koja godišnje ima najveći broj smaknuća. Nisu podnošene sudske tužbe u zadnji čas, a američki Vrhovni sud prošli je tjedan odbio razmotriti Maxwellov slučaj.

Maxwell i njegova djevojka Tessie McFarland, 2000. godine su prešli velik dio SAD-a u kriminalnom pohodu koji je završio ubojstvom Lopesa. Uhićeni su oko tjedan dana nakon tog ubojstva, a uhićenje je bilo spektakularno, jer mu je prethodila potjera i pucnjava u San Franciscu. Prije Lopesa, par je ubio još jednog muškarca, mehaničara Robbyja Botta.

Bottovi i Lopesovi roditelji nazočili su smaknuću.

Sada 30-godišnja McFarland, služi doživotnu kaznu u Teksasu, nakon što je priznala svoje zločine. Na početku su ju optužili za ubojstvo i još neke zločine, ali se uspjela dogovoriti s tužiteljima i tako izbjegla smrtnu kaznu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara