U Sloveniji 562 zaraženih koronavirusom, 36 više nego jučer

U Sloveniji 562 zaraženih koronavirusom, 36 više nego jučer
Foto: EPA

PREMA podacima slovenskih zdravstvenih vlasti od četvrtka, zaraza koronavirusom do sada je potvrđena kod ukupno 562 osobe, što je za 36 više nego u srijedu, a bilježi se i šesti smrtni slučaj.

Do sada su obavljena 17.294 testiranja, a osoba koja je preminula u četvrtak je stariji štićenik Doma umirovljenika u Metliki, jednog od središta zaraze u Sloveniji, i treća je umrla osoba iz toga doma.

Kako javljaju mediji pozivajući se na podatke Instituta za javno zdravlje, radilo se o kroničnom bolesniku s više teških osnovnih bolesti uz zarazu koronavirusom.

Što se tiče domova za starije u kojima je rizična populacija, najteže je stanje u mjestu Šmarje pri Jelšah, gdje je zaraženo 32 štićenika, šest više u odnosu na jučer, te šest zaposlenika tog doma.

Uprava doma zatražila je da im se dostavi dodatna oprema jer im postojeća dostaje za samo nekoliko dana, uz upozorenje da uz sve zaštitne mjere koje su do sada poduzeli nisu očekivali da će se zaraza tako agresivno širiti.

Zaraze u domovima za starije bilježe se još u jednom domu u Ljubljani, u Naklom i u mjestu Trebnje, javljaju slovenski mediji.

Među inficiranima koronavirusom u Sloveniji je 288 žena i 274 muškarca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara