U sudaru tri ZET-ova autobusa ozlijeđeno 11 ljudi

U sudaru tri ZET-ova autobusa ozlijeđeno 11 ljudi

Tekst: H.A. / I.Kri.
Foto: Goran Mehkek/Cropix

U SUDARU tri ZET-ova autobusa, prema zadnjim podacima policije, ozlijeđeno je 11 putnika. Kako doznajemo od policije, do sudara je došlo u 12.54 na Remetinečkoj cesti kod kućnog broja 139 u Zagrebu. Autobusi su se sudarili na autobusnom stajalištu.

Očevidom je utvrđeno kako je prvi autobus stao na stajalištu zato što je ispred njega bio zaustavljen automobil. Tada se vozač drugog autobusa, zbog neprilagođene brzine atmosferskim prilikama, stanju kolnika i gustoći prometa, zaletio u prvi autobus. Treći se autobus zaletio u drugi iz istih razloga. Niti jedan od vozača nije bio alkoholiziran.

Kako doznajemo, svi putnici su lakše ozlijeđeni, a prevezeni su Traumatološku bolnicu, bolnicu na Svetom Duhu te bolnicu Sestara Milosrdnica. Promet Remetinečkom cestom bio je u zastoju do 18,10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobusi su bili tehnički ispravni

"Vremenske prilike i sklizak kolnik zasigurno su utjecali na sudar autobusa linija 110, 111 i 159, koji se dogodio na Remetinečkoj cesti", stoji u priopćenju ZET-a te se dodaje kako doznaju da su svi putnici lakše ozlijeđeni.

"ZET-ove tehničke i servisne ekipe utvrdile su da su vozila redovno održavana i da su bila tehnički ispravna. Ne sumnjajući u profesionalizam vozača, sukladno internom protokolu vozači su podvrgnuti alkotestu, čiji je rezultat bio negativan. Očekujemo kako će isto potvrditi i policija," rekao je novinarima glasnogovornik ZET-a, Tomislav Jurić.

"Budu li utvrđeni propusti ili odgovornost za nesreću u strukturama ZET-a, protiv odgovornih osoba bit će pokrenuti postupci otkaza ugovora o radu", najavio je direktor ZET-a, Ivan Tolić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara