U Zagrebu brutalno pretučen radnik Čistoće: "Na ulici je ostala lokva krvi"

U Zagrebu brutalno pretučen radnik Čistoće: "Na ulici je ostala lokva krvi"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

JUČER je u centru Zagreba, nasred ulice, brutalno pretučen radnik Čistoće. 

Pretučen je nešto prije 12 sati u Preradovićevoj ulici, dok je radio svoj posao. Napadač se prvo s njim sukobio verbalno, a onda i fizički. 

43-godišnji radnik u brutalnom je napadu teško ozlijeđen i hospitaliziran je u Kliničkoj bolnici Sestre Milosrdnice. 

Index je stupio u kontakt s očevicem koji je prošao Preradovićevom ulicom neposredno nakon napada. 

Ispričao nam je što je vidio. 

"Zatekao sam odvratnu scenu, kapa i naočale su bile odbačene, a malo dalje lokva krvi"

"Prvi put sam prošao Preradovićevom ulicom prije podneva kada sam išao liječniku. Tada sam vidio radnika Čistoće kako ulicom vuče električni usisivač za pločnike, to je bio sitniji čovjek od 40-ak godina. Bilo mi ga žao jer je bila velika vrućina, a ulica je višestruko o ispresijecana skelama koje ometaju rad takvog stroja. Kad sam se nakon otprilike pola sata vraćao istim putem vidio sam odvratan, skoro ratni prizor. Na uglu Ulice Ante Kovačića i Preradovićeve ulice kod samog slivnika vidio sam stroj koji još uvijek radi. Kapa i naočale radnika bile su odbačene na ulici, a malo dalje lokva krvi i policajac koji čuva mjesto napada", ispričao je očevidac čiji je identitet poznat redakciji.

Policajac mu je ispričao da je radnika Čistoće napao vozač.

"Radnika Čistoće su u nesvijesti prevezli u bolnicu"

"Od policajca sam doznao da je radnika napao vozač i da je napadač u policiji, a da su radnika Čistoće u nesvijesti prevezli u bolnicu. Ne mogu vjerovati da netko u podne može pretući vrijednog radnika koji sa svojih šezdesetak kila vuče taj usisavač po cesti. Osjećam nevjerojatnu žalost i ogorčenost što se nisam tamo zadesio baš kad se to događalo i pokušao zaštititi tog čovjeka, makar mi je 67 godina. Ovo je toliko jadno i ispod svake ljudske razine napasti čovjeka na radnom mjestu na ulici dok tegli radni stoj kao mazga da je to nevjerojatno", rekao je očevidac. 

Policija još nije otkrila sve detalje napada jer je, kako su rekli za Index, kriminalističko istraživanje u tijeku. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara