Ubojici policajca Kazimiru Dužnoviću određen jednodnevni pritvor

Ubojici policajca Kazimiru Dužnoviću određen jednodnevni pritvor

KAZIMIR DUŽNOVIĆ koji je prije dva dana pokušao opljačkati banku u Sesvetama i pritom ubio policajca Ivana Grbavca danas je u poslijepodnevnim satima izveden pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

Dužnović je na sud prepraćen u pratnji specijalaca, a pred sucem se branio šutnjom nakon čega mu je određeno 24-satno zadržavanje u pritvoru. Policija je danas pretresla kuću njegovih roditelja, koji su otišli iz Zagreba i iduće će dane provesti u vikendici na Krku. Dužnovića se tereti za teško ubojstvo, pokušaj teškog ubojstva, dovođenje u opasnost života i imovine, razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružje.

U međuvremenu su iz policije stigle informacije kako su Dužnovićeva djevojka i prijatelj znali da on planira pljačku banke. Dužnović je prijatelja navodno nagovarao da mu se pridruži, što je ovaj odbio. Nije još sasvim jasno hoće li Dužnovićev prijatelj odgovarati zbog toga što nije prijavio planiranje pljačke; u Kaznenom zakonu to se navodi kao kazneno djelo, ali Borovec je ranije kazao da protiv Dužnovićevog prijatelja neće biti podignuta prijava.

Dužnovićeva 30-godišnja djevojka Marija Ivanušec opovrgava navode da je znala za pripremu pljačke. Prema meni je Kazimir bio savršen. "Pekao mi je kolače i ja, iako smo bili u vezi, nisam imala pojma da ima dvostruki život", rekla je Ivanušec za Jutarnji list i dodala kako je nazvala svog dečka nakon što je čula pucnjeve u četvrti i shvatila što se događa. "Molila sam ga da se preda policiji", kaže Marija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marija Ivanušec, naime, živi u zgradi preko puta banke i sa svog prozora gleda ravno na poslovnicu." Živim preko puta pa sam mu vjerojatno trebala poslužiti kao paravan, no ne vjerujem da je sa mnom bio samo zbog pljačke. Njegov život je sada gotov, a kako ću ja sada živjeti u tom kvartu", pita se Marija.

"Želim izraziti sućut obitelji poginulog i obitelji ranjenih policajaca. Čovjek je jednostavno puknuo. Bio je u zatvoru, dobio je drugu priliku, ali se nažalost nije uspio snaći na slobodi. Imali smo divnih trenutaka, no, u zadnje vrijeme mu je bilo loše. Prestao je piti tablete i mislim da je pljačku izveo ne razmišljajući", kaže Marija.

Oporavlja se ranjeni policajac

Čini se da se stanje teško ranjenog policajca Jadranka Certina, kojeg je Dužnović prorešetao sa sedam metaka, napokon popravlja. Protekla tri dana liječnici su se borili za život mladog policajca, a danas su ga napokon uspjeli stabilizirati. No, oporavak je još daleko, poručuju liječnici iz KB Dubrava, s obzirom da se još ne zna hoće li uspjeti spasiti Certinova pluća.

J.C.
Foto: Siniša Sunara / CROPIX

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara