"Uhićenje Ratka Mladića je pitanje dana"

"BEOGRAD, odnosno BIA i MUP Srbije, uz vojno-obavještajne strukture, znaju gdje je general Ratko Mladić. Pitanje je sada samo dana kad će objelodaniti da su ga uspjeli uhititi. No, ono od čega pomalo zaziru jesu priče koje kruže o ovom ratnom zločincu, a to je da je on spreman na svašta, odnosno, pružiti otpor i čak počiniti samoubojstvo, tako da ne žele previše riskirati“, kaže sugovornik Dnevnog avaza, koji je bio na sastanku 40 obavještajaca iz regije održanom u Beogradu.

Zatvorenom sastanku prisustvovali su ljudi iz vrha obavještajno-sigurnosnih agencija Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH, a dvije glavne teme susreta bile su skrivanje Radovana Karadžića i pripremanje akcijskog plana za lociranje i uhićenje Ratka Mladića.

"Sada se ide s puštanjem probnih balona u javnosti, tipa radimo na lociranju Mladića ili nitko nije s njim pregovarao. Točnije, ono što sam zaključio, a kasnije su mi to rekli i neki od sudionika ovog sastanka, je da se priprema teren za skoro uhićenje i izručenje Mladića Haagu", navodi sudionik sastanka.

BIA se "pravi blesava"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On smatra da se vrh sigurnosno-obavještajne agencije Srbije (BIA) "pravio blesav" što se tiče Karadžićevog identiteta koji je koristio u bijegu.

"Ispalo je da nitko u Beogradu ne zna tko je ratnom zločincu izdao osobnu iskaznice, tko mu je dao putovnicu s kojim je putovao sasvim slobodno na more u Hrvatsku. Sve se svodi na to da nitko i ne zna kako to da se on skrivao u glavnom gradu Srbije. Naravno da je nemoguće da nitko ne zna, jer kada je riječ o davanju lažnog identiteta, uvijek iza toga stoji država i obavještajne službe, i to je jasno kao dan“, objasnio je neimenovani sudionik susreta, na čijem je kraju odlučeno da se smanji broj sudionika zbog postizanja veće ozbiljnosti.

C.D.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara