Ujedinili se LS i HSLS, predsjednica ujedinjenog HSLS-a Đurđa Adlešić

"U HRVATSKOJ više ne postoje dvije liberalne stranke nego samo jedna ali vrijedna", poručila je predsjednica HSLS-a nakon današnje skupštine na kojoj su se ujedinili HSLS i LS.

Više od tisuću izaslanika HSLS-a i LS-a većinom glasova poduprli su ujedinjene tih dviju stranaka i kandidaturu Đurđe Adlešić na dužnost predsjednice HSLS-a.

"Očekuje nas veliki posao na kojemu trebamo početi raditi već danas kako bismo osnažili liberalnu opciju i kako više nikad ne bi bilo upitno hoće li HSLS prijeći izborni prag", rekla je Đurđa Adlešić u nastupnom govoru.

Najavila je da će se HSLS zauzimati za jačanje poduzetništva, izvozno orijentiranoga gospodarstva, rješavanje problema nezaposlenosti te daljnju privatizaciju na načelu pravedne preraspodjele društvenog kapitala.

"Razvoj gospodarstva preduvjet je za vođenje uspješne socijalne politike", dodala je Đurđa Adlešić.

Na saboru su izabrani i potpredsjednici HSLS-a: Zlatko Benašić, Ivan Čehok, Želimir Janjić, Zlatko Kramarić, Hrvoje Vojković i Stanko Zrilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosadašnji predsjednik HSLS-a Ivan Čehok istaknuo je da je ujedinjenje najbolji put za jačanje liberalne opcije, dodajući kako vjeruje da je to pravilna odluka.

Dosadašnji predsjednik LS-a Zlatko Benašić rekao je kako s optimizmom gleda na ujedinjenje, dodajući da će rezultati najviše ovisiti o njima samima.

Nekadašnji predsjednik HSLS-a Dražen Budiša rekao je pak kako nikad nije želio da se liberali dijele. Smatra da je izbor Đurđe Adlešić na dužnost predsjednice ujedinjenoga HSLS-a kvalitetan izbor te da je dobra odluka o održavanju sabora te stranke do početka srpnja.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader svojim je dolaskom izrazio potporu ujedinjenju liberala te pohvalio HSLS-ov doprinos u radu Vlade na zajedničkom pokretanju Hrvatske prema Europi.

Čestitao je liberalima na hrabrom potezu, ističući da je Hrvatskoj potrebna ozbiljnija politička scena kojoj pridonosi njihovo ujedinjenje. Ocijenio je da će hrvatska politička scena nakon današnjeg dana biti jača te je istaknuo da će liberali uvijek biti dobrodošli za suradnju na dobrobit Hrvatske.

Sudionike sabora pozdravili su i poželjeli im uspjeh izaslanik predsjednika Republike Siniša Tatalović, predsjednik HSP-a Anto Đapić, predsjednik HSS-a Josip Friščić, predsjednik Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula, predsjednik Glavnog odbora DC-a Slobodan Lang, član predsjedništva HNS-a Ivica Maštruko i drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara