Uklonjeni seksistički plakati iz tramvaja ZET-a. Pogledajte kako izgledaju novi

Uklonjeni seksistički plakati iz tramvaja ZET-a. Pogledajte kako izgledaju novi
Screenshot: RTL

IZ zagrebačkih tramvaja ipak su uklonjeni seksistički plakati na kojima je pisalo da žene kad piju alkohol spavaju s neznancima. 

Umjesto njih su postavljeni novi plakati na kojima su istaknute zdravstvene posljedice prekomjernog pijenja - kao što su agresivnost i odumiranje moždanih stanica.

Iz Centra za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj, koji su i ovaj i raniji plakat izradili, svima su se ispričali. Poručili da su poruke preuzeli iz priručnika namijenjenih mladima, a skinuli su ih zbog negativnih reakcija, javlja RTL.

Poruka da pijane žene spavaju s bilo kime nije bila sporna pročelniku Gradskog ureda za zdravstvo, koji je plakate branio. Evo što danas kaže:

"Naša namjera nije bila da se uznemirava javnost. Naša namjera kao Ureda za zdravstvo je da opasnost od alkohola prezentiramo mladoj populaciji, a procjena je bila da ovakva medijska pozornost kakvu je dobila jedna sporna kontroverzna rečenica zapravo pravi više štete nego koristi i mi smo ta dva plakata zamijenili s drugim slikovnim plakatima koji zapravo nose sličnu poruku, ali ne u verbalnoj komunikaciji tako da to je bio jedini razlog što smo se odlučili za takvu promjenu", kazao je Vjekoslav Jeleč.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara