Upravno vijeće sutra o smanjenju marketinških prihoda HRT-a

UPRAVNO vijeće HRT-a sutra će održati izvanrednu sjednicu na kojoj će raspravljati o smanjenju marketinških prihoda u posljednjih nekoliko mjeseci.

Po riječima glasnogovornika HRT-a Krešimira Macana hitnu sjednicu Upravnog vijeća zatražio je ravnatelj HRT-a Mirko Galić zbog podataka o poslovanju koji pokazuju da od srpnja ove godine, unatoč brojnim upozorenjima, nije zaustavljen negativni trend u prihodima od marketinga.

Marketinški prihodi od srpnja su manji od planiranih, a ukoliko ne dođe do promjena tog trenda moglo bi se ugroziti i poslovanje HRT-a u idućoj godini, kazao je Macan Hini.

Pojedini mediji su krajem prošlog tjedna marketinške gubitke HRT-a dovodili u vezu s ´lošim programom´ za koji je, kako navode, odgovorna glavna urednice HTV-a Jasna Ulaga-Valić.

Mediji navode da je odustajanjem oglašivača ´zbog lošeg programa´ najmoćnija medijska kuća od srpnja do kraja listopada ove godine ´izgubila´ oko 15 milijuna kuna.

Predsjednik Upravnog vijeća Miljenko Jelača kazao je da će Vijeće sutra raspravljati i o utjecaju nedavnih odluka Vijeća HRT-a na poslovanje te kuće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Apsurdno je da Vijeće HRT-a ne razriješi televizijske urednike koji su sami to zatražili, kao i da donosi odluke za koje kasnije nikome ne odgovara´, kazao je Jelača.

Vijeće HRT-a na posljednjoj je sjednici odbilo razriješiti pet od osam članova kolegija Jasne Ulage-Valić, koji su zatražili razrješenje zbog ´stalnih programskih razmimoilaženja i nedostatka komunikacije u programskim odlukama s glavnom urednicom´.

Prije glasovanja o urednicima Vijeće je glasovalo i o povjerenju Jasni Ulagi Valić, koju su podržali većinom glasova.

Odbivši zahtjeve urednika za razrješenjem Vijeće HRT-a je odlučilo da će oni nastaviti s obavljanjem svojih dužnosti, ukoliko ponovno umjesto zahtjeva za razrješenjem ne podnesu neopozive ostavke, o kojima Vijeće HRT-a ne može raspravljati.

Kako se doznaje, svi urednici, osim urednika Programa za djecu i mlade Zorana Margetića koji je podnio neopozivu ostavku, Vijeću su ponovno uputili nove prijedloge za razrješenjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara