Uskoro se uvode direktni letovi između Kine i Hrvatske?

Uskoro se uvode direktni letovi između Kine i Hrvatske?
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SPORAZUM o suradnji u području turizma između Hrvatske i Kine potpisali su u srijedu ministar turizma Gari Cappelli i ministar kulture i turizma Narodne republike Kine Luo Shugang, a potpisivanju je prethodio bilateralni sastanak hrvatske i kineske delegacije.

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je kako sporazumom suradnja između dviju zemalja postaje još konkretnija, s akcijskim planom i rokovima, a posebno će to doći do izražaja nakon otvaranja ureda Hrvatske turističke zajednice u Šangaju koje se planira u studenome.

"Tada će se premijer Plenković sastati s kineskim premijerom, što će biti ogroman korak u suradnji dviju zemalja. Posjetit ćemo sve važne kineske sajmove, a na inicijativu kineskog veleposlanika imamo dogovor da iduća godina bude proglašena godinom turizma između Kine i Hrvatske. To nije slučajno jer će se baš u Hrvatskoj dogoditi susret premijera inicijative 'Kina + 16', što će biti dodatna promocija suradnje", rekao je Cappelli.

Naglasio je kako je ove godine zabilježen ogroman rast dolazaka kineskih turista u Hrvatsku, a uz poboljšanje viznog sustava, radi se i na otvaranju direktnih linija.

Hrvatsko-kineski sporazum potpisan je na marginama ministarske konferencije "Kina +16" koja je okupila predstavnike država srednje i istočne Europe na području turizma, članica inicijative Kina +16 - Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Na konferenciji se raspravlja o budućoj suradnji te se kroz niz radionica iz područja zdravstvenog turizma, investicija i B2B suradnje, uspostavlja snažniji modalitet suradnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara