Valamar Riviera povećava plaće

Valamar Riviera povećava plaće

Foto: Hina

HOTELSKA kompanija Valamar Riviera u ovoj će godini povećati ukupne plaće za 11,5 posto s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja, što je usuglašeno sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), izvijestili su u ponedjeljak iz Valamara.

"Prema dogovoru sa socijalnim partnerima, osnovna plaća porast će ukupno 4 posto, dok će se 7,5 posto ukupne mase plaća dodatno uložiti u povećanje plaća osnovnih zanimanja, poput kuhara, konobara, spremačica, recepcionara, sobarica i drugih. Povećanje koeficijenata za gotovo 50 ključnih radnih mjesta u operativnom poslovanju i povećanje osnovice za 2 posto počet će od 1. lipnja ove godine, dok će se za 2 posto dodatno povećati plaća od 1. prosinca ove godine i to svim djelatnicima", ističu iz Valamara.

Poručuju i da će takvom korekcijom plaća osnovnih zanimanja obuhvatiti oko 4000 djelatnika, čime će Valamar za ovu godinu jamčiti neto primanja od minimalno 5000 do 7500 kuna mjesečno za djelatnike u svojim objektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U povećanje plaća svih djelatnika Valamar će uložiti više od 20 milijuna kuna, od čega oko 30 posto ulaganja predstavljaju porezne olakšice, a ostalo su direktna ulaganja u povećanje materijalnih prava radnika", kažu iz Valamara.

Osim značajnog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji u Valamarove destinacije dolaze raditi iz svih krajeva Hrvatske osiguran je i kvalitetan smještaj i tri obroka dnevno na trošak poslodavca.

Ove godine Valamar će zapošljavati 6600 djelatnika od Istre i Kvarnera do Dubrovnika te će ponuditi 1200 ugovora za stalnog sezonca u okviru programa Valamar +3 kao i 400 novih ugovora za stalni radni odnos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara