varaždin - koncert gudača milanske scale posvećen vivaldiju

Na programu 33. varaždinskih baroknih večeri večeras je ansambl gudača milanske Scale održao koncert pod nazivom "Omaggio a Vivaldi". L

Taj najatraktivniji ovogodišnji koncert, za koji su karte bile rasprodane još prije mjesec dana, održan je u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, na kojem je kao solist nastupio violinist Stefano Pagliani.

Na programu su večeras bila djela Antonija Vivaldija (1678.-1741.) - koncert za gudače i čembalo u A-duru i d-molu, simfonija iz opere "La verita inucimento", te simfonija u G-duru za gudače i čembalo "Četiri godišnja doba".

Ansambl gudača milanske Scale okuplja vrsne glazbenike orkestra milanske Opere. Na njihovu su repertoaru najvećim dijelom zastupljeni skladatelji baroknog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz ansambl često nastupaju ugledni vokalni i instrumentalni umjetnici.

Gudači milanske Scale česti su gosti na brojnim poznatim festivalima, u koncertnim dvoranama i kazalištima. Ansambl je, uz svoje redovne koncerte u Italiji i europskim državama, održao turneju po većim kineskim gradovima, a iduće godine posjetit će Japan, SAD i Australiju.

Stefano Pagliani solo je violinist Filharmonijskog orkestra milanske Scale.

(Hina) mbed jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara