Vatrogasci i hitna sinoć su u Zagrebu imali dosta posla

Vatrogasci i hitna sinoć su u Zagrebu imali dosta posla
Foto: FaH

NOVOGODIŠNJA noć u Zagrebu prošla je relativno mirno, hitna služba zabilježila je 30 do 40 posto više intervencija nego uobičajenim danima, dok je jedina ozbiljnija vatrogasna intervencija bila u Šašinovcu kod Sesveta gdje se zapalio štagalj.

Pročelnica terenskog odjela Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Ljupka Hitrova kazala je za Hinu da je novogodišnja noć protekla s povećanim brojem intervencija, kojih je bilo 30 do 40 posto više u odnosu na uobičajene dane.

Većinom su se odnosile na mlađe ljude koji su konzumirali veće količine alkohola ili na manje ozljede, primjerice od stakla, a zabilježene su i dvije lakše prometne nesreće

Dežurni službenik operativno-komunikacijskog centra Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba izvijestio je da su od 19 sati do jutra vatrogasci imali ukupno 25 intervencija, od čega samo od ponoći njih 15. 

Od tih 15 intervencija 14 ih se odnosilo na razne sitnije požare uzrokovane ispaljenom pirotehnikom, dok se pak u mjestu Šašinovec kod Sesveta zapalio štagalj, pri čemu je izgorjelo krovište i sijeno, no nisu bili ugroženi životi ljudi ili životinja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara