Većina članova NHS-a izjasnila se negativno o izmjenama ZOR-a

Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) priopćili su danas da se većina njihova članstva negativno izjasnila o rezultatima pregovora Vlade, sindikata i poslodavaca o izmjenama Zakona o radu (ZOR).

Od 92.292 evidentiranih članova NHS-a referendumu je pristupilo 65.696 članova, što je oko 71 posto. Od toga su 62.022 člana (94,4 posto) zaokružila odgovor "NE", dok su se 2.882 člana (4,4 posto) izjasnila za odgovor "DA".

Članovi su bili zbunjeni referendumskim pitanjem jer su nezadovoljni prijedlogom izmjena ZOR-a, a ne onim što je sindikat uspio učiniti u pregovorima, tako da nakon pojašnjavanja iz NHS-a odgovor treba vezivati uz konačni prijedlog ZOR-a, a ne uspjeh sindikalne strane u pregovorima, tvrdi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na pripreme za provedbu referenduma i cjelovite materijale o rezultatima pregovora o cijelom paketu zakona, NHS je očekivao i veći odaziv na referendum.

Slabiji odaziv zabilježen je zbog korištenja starih godišnjih odmora, rada na terenu i u inozemstvu, ali i osobnog stava nekih članova sindikata da neće pristupiti ni predstojećim izborima, jer ionako neće ništa promijeniti, a pogotovo neće sudjelovati na referendumu kojim ne mogu utjecati na sadržaj ZOR-a, tvrdi NHS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara