Vegeta "superbrand" u Rusiji

PODRAVKINA najpoznatija marka Vegeta dobitnik je još jednog vrijedng inozemnog priznanja. Naime, nakon statusa Superbranda u Poljskoj, Vegeta je primila i priznanje za Superbrand 2005. u Rusiji.

Ocjenu i klasifikaciju marki provodila je, na osnovi podataka istraživačkih kuća ACNielsen i COMCON, nezavisna ekspertna komisija sastavljena od stručnjaka s područja marketinga, brandinga te samih potrošača.

Ukupno su za nagradu i pravo nošenja znaka kandidirale 1033 robne marke, koje drže vodeće pozicije na tržištu po obujmu prodaje te prepoznatljivosti branda na tržištu Rusije. Od mogućih 400, Vegeta je dobila 385 bodova, i nalazi se u skupini od 388 brandova koji su dobili pravo nošenja znaka Superbrand na vrlo zahtjevnom ruskom tržištu.

Među dobitnicima znaka prevladavaju brandovi poznatih multinacionalnih kompanija te domaćih ruskih, tako da je Vegeta jedan od vrlo rijetkih brandova s područja istočne Europe koji ima pravo nošenja statusa Superbrand.

Podravka na tržištu Rusije djeluje već nekoliko desetljeća, a uz Vegetu na to tržište izvozi i juhe, te dječju hranu.

Podravka je u 2004. godini na tržištu istočne Europe ostvarila prihod od prodaje od 114 milijuna kuna, od čega je velika većina prihoda ostvarena upravo na tržištu Rusije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara