PRVI VIKEND S VIŠE ODLAZAKA Velike gužve na makarskoj rivijeri, policija regulira promet

PRVI VIKEND S VIŠE ODLAZAKA Velike gužve na makarskoj rivijeri, policija regulira promet

Foto: Hina

NA MAKARSKOM primorju pretposljednji vikend kolovoza u znaku je velike ljetne smjene turista i prvi ovoljetni s brojnijim odlascima od dolazaka gostiju.

Zbog očekivane kolovoške smjene gostiju, velike gužve su u cestovnom i trajektnom prometu, posebice u odlasku, i dalje nema slobodnih postelja u hotelima, a za privatni smještaj, kažu u turističkim uredima, prethodna rezervacija nadalje nije potrebna.

O rekordnom sedmomjesečnom turističkom učinku i vrlo kvalitetnoj popunjenosti svih smještajnih kapaciteta u prvoj polovici kolovoza kazuju u svim turističkim uredima, a to potvrđuju i hotelijeri s Primorja koji ugošćuju oko 13,5 tisuća turista.

Direktorica makarskog hotela "Meteor" Josipa Rajčević kazala je kako hoteli posluju bez slobodnih postelja sve do potkraj rujna, zaustavljen je booking, a za Meteor su odlične rezervacije i za listopad.
Marina Josipović, direktorica makarskog hotela "Park" s optimizmom kazuje o odličnoj ovoljetnoj poslovnosti koja će rezultirati vrlo dobrim financijskim učinkom, dok Ivana Pivac direktorica hotela "Osejava" kazala je kako unatoč problemima koji su bili s bučnim Australcima s brodova vezanih na obližnjem lukobranu, što je rezultiralo nezadovoljstvom hotelskih gostiju, ovogodišnje ljetno poslovanje također će biti vrlo dobro.

U Prodaji Hotela Makarska d.d. direktorica Dubravka Granić napominje kako će sve tri makarske hotelske kuće ove godine imati izvrsno poslovanje, a za iduće ljeto već su potpisani alotmanski ugovori s cijenama koje su oko 5 posto više od ovogodišnjih.

Inače, zbog očekivano velike ljetne smjene gostiju na Makarskom primorju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u dugim isprekidanim kolonama s čestim zastojima, a na prilazima Makarskoj gdje je kolona vozila iz pravca Splita duža od četiri kilometara stvaraju se također kolone vozila pa promet regulira policija.

Na putnim pravcima Makarska – Vrgorac, kao i brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu, promet je znatno pojačan u oba smjera. Na naplatnim kućicama kod Zagvozda kolona vozila duga je oko 1,5 kilometara, a čekanja su oko 15-ak minuta. Na naplatnim kućicama tunela Sveti Ilija prema moru kolona vozila duža je od jednog kilometra, iz pravca mora još i duža, pa se promet vozila kroz tunel regulira te povremeno prekida u jednom pravcu kako bi se izbjegle kolone vozila u stajanju u tunelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velike gužve na trajektima

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u prve dvije dopodnevne plovidbe nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču. 

Na liniji Drvenik – Sućuraj, od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat vremena, dok na otoku Hvaru čekanje na ukrcaj prema kopnu je više od dva sata, doznaje se u ispostavi Jadrolinije.

Na makarskom Autobusnom kolodvoru gdje dnevno stiže više od stotinu autobusnih linija iz naše zemlje te BiH i Srbije, autobusi dolaze i odlaze popunjeni, a slobodnih mjesta ima jedino do Splita i Dubrovnika.

Inače, u ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema informacijama iz hotelskih kuća i turističkih ureda, ljetovanje će, nakon smjene gostiju ovoga vikenda, nastaviti oko 50.000 domaćih i stranih turista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara