VIDEO Dok je Vučić bio na televiziji, njegove pristaše vani tukle prosvjednike

VIDEO Dok je Vučić bio na televiziji, njegove pristaše vani tukle prosvjednike
Screenshot: 1od5miliona, RTS

DIO prosvjednika okupljenih u inicijativu "1 od 5 milijuna" okupio se večeras ispred zgrade Radiotelevizije Srbije (RTS) gdje je gostovao srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Okupili su se, kako su rekli, da bi Vučiću "postavili neka pitanja koja RTS neće".

No pred zgradom RTS-a pojavilo se i 30-ak Vučićevih pristaša koji su krenuli dobacivati i naguravati se s prosvjednicima protiv Vučića, a neke su i izudarali, što pokazuju snimke koje su objavljene.

Na njima se vidi kako se jedan od Vučićevih pobornika u dva navrata zalijeće na skupinu njegovih protivnika i udara ih.

Policija je morala reagirati

Intervenirala je policija koja je razdvojila dvije skupine.

Osim uniformirane policije bio je prisutan i značajan broj policajaca u civilu.

"Mogu samo da me ubiju"

Vučić se gostujući u emisiji osvrnuo na prosvjednike. Kazao je da je "činjenica da netko pokušava nekome zabraniti da dođe u emisiju" dodajući da je pokušaj zabrane nečijeg kretanja fašizam.

"Itekako dobro znam da moram biti taj koji će pokazati deset puta manje snage nego što je ima i da stvari uvedemo u mirne vode. A netko traži incidente. Oni meni ništa ne mogu, mogu samo da me ubiju", rekao je Vučić, a prenosi Blic.

Tea Vukadin, jedna od tri studentice koje su Vučića čekale na ulazima u zgradu RTS-a, smatra da je predsjednik namjerno izbjegao susresti se s prosvjednicima, ali je kazala i da će ga čekati dok emisija ne završi, prenosi N1.

Vučić je inače tvrdio da je na RTS došao pješice, no N1 javlja da do susreta s prosvjednicima nije došlo ni kad je dolazio u zgradu RTS-a ni kad je odlazio iz nje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara