VIDEO Junak koji je upucao masovnog ubojicu iz Teksasa: "Umirao sam od straha"

VIDEO Junak koji je upucao masovnog ubojicu iz Teksasa: "Umirao sam od straha"
Screenshot: YouTube
 
MUŠKARAC koji je upucao masovnog ubojicu iz Teksasa izjavio je za američke medije da "nije nikakav junak".
 
Stanovnik Sutherland Springsa Stephen Willeford slavljen je u američkim medijima kao junak koji se suprotstavio masovnom ubojici Devinu Kelleyju. Willeford je nakon pucnjave u kojoj je ubijeno 26 i ranjeno 20 ljudi uzeo pušku i zapucao na Kelleyja. Napadač je zatim pokušao pobjeći automobilom, ali Willeford ga je uz pomoć drugog stanovnika progonio sve dok Kelleyjev automobil nije sletio s ceste.
 
 
Uspio raniti napadača, a zatim krenuo u potjeru
 
Johnnie Langendorff ispričao je kako se vozio u blizini crkve u Sutherland Springsu, kada je ugledao dvojicu muškaraca kako pucaju jedan na drugog. Zatim je vidio kako napadač bježi u svom automobilu i tada mu je prišao Willeford te zatražio pomoć. Krenuli su u potjeru i ubrzo sustigli ubojicu:
 
"Vozili smo brzinom od 150 kilometara na sat i izbjegavali promet. Uskoro je napadač usporio i približili smo mu se na nekoliko metara, a zatim je sišao s ceste. Izgubio je kontrolu, a mi smo stali. Gospodin koji je bio sa mnom je izašao i uperio pušku u njega, a on se nije micao".
 
Willeford je pred crkvom Kelleyja uspio raniti unatoč njegovu neprobojnom prsluku, a policija je objavila da je nakon slijetanja s ceste Kelley vjerojatno počinio samoubojstvo u automobilu. Willeford inzistira na tvrdnji da "nije junak jer je cijelo vrijeme umirao od straha".
 
Napunio pušku i bos istrčao na ulicu
 
"Smatram da me moj Bog, moj Gospodin, zaštitio i dao mi vještinu da učinim ono što je trebalo učiniti", izjavio je Willeford, bivši instruktor Nacionalne udruge za vatreno oružje (NRA). Ispričao je kako mu je kćer rekla da je čula pucnjeve kod baptističke crkve, a on je odmah uzeo svoju pušku.
 
"Čuo sam pucnjeve, jedan za drugim, vrlo brze pucnjeve i znao sam da netko gađa ljude, da je svaki pucanj usmjeren u nekoga. Umirao sam od straha", rekao je vidno potreseni Willeford. "Bojao sam se za sebe. Bojao sam se za svakoga od njih i za svoju obitelj koja živi samo jednu ulicu dalje".
 
Willeford je također rekao da je odmah napunio pušku i istrčao na ulicu bez obuće, a kada je ugledao Kelleyja, počeli su pucati jedan na drugog.
 
"Sakrio sam se iza kamioneta i pogodio ga. Ušao je u automobil i ispalio još nekoliko metaka kroz prozor, a ja sam ispalio još jednu rundu na njega". Zatim je krenula potjera za napadačem.
 
Napadač kupio pušku zbog velikog propusta američkih zračnih snaga
 
Mediji su kasnije otkrili da je Kelley imao dugu povijest obiteljskog nasilja, a upravo je obiteljska svađa bila motiv napada. Kelley je 2012. nečasno otpušten iz američkih zračnih snaga nakon osude za nasilje u obitelji. Pokušao je zadaviti suprugu, a posinka je toliko pretukao da mu je bila napukla lubanja.
 
Američko ratno zrakoplovstvo priznalo je da nije registriralo Kelleyja na popis osuđivanih kriminalaca, zbog čega je bez problema došao do puške kojom je počinio masakr. Među žrtvama su između ostalog bili trudnica i 18-mjesečno dijete. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara