VIDEO Pogledajte Plenkovićev govor: "Mladima treba usaditi ljubav prema domovini"

VIDEO Pogledajte Plenkovićev govor: "Mladima treba usaditi ljubav prema domovini"
Foto: Index

VIŠE tisuće izaslanika trebalo bi na XVIII. Općem izvještajnom saboru HDZ-a usvojiti nacrt Statuta HDZ-a kojim se bitno demokratizira i osuvremenjuje temeljni stranački dokument. Opći sabor počeo je u 11 sati, na kojemu je oko pet tisuća sudionika iz cijele zemlje, a održava se u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović.

POGLEDAJTE PLENKOVIĆEV GOVOR

"Mladima treba usaditi ljubav prema domovini! To treba ugraditi u školski sustav", rekao je između ostaloga.

Opći izvještajni sabor, 18. po redu, službeno je otvorio glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković. Sudionici skupa, koji se održava u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović, srdačnim su pljeskom dočeli dolazak predsjednika HDZ-a koji je ušao poput Rockyja uz pjesmu "Eye of the Tiger"

Gosti na HDZ-ovu skupu su predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke Manfred Weber, bugarski premijer Bojko Borisov, te predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predstavnici diplomatskog zbora, braniteljskih udruga, sindikalnih središnjica, znanstvenog, kulturnog, sportskog života.

Veći aplauz dobio je Karamarko prije dvije godine

Već pri samom početku Općeg sabora stranke, okupljeni HDZ-ovci poslali su Andreju Plenkoviću snažnu poruku. Bolje reći tihu poruku. Od njega je veći aplauz prije dvije godine dobio čak i Tomislav Karamarko u trenucima kada je rušio vlastitu vladu. Nije mu pomogla ni motivirajuća glazba iz filma Rocky. HDZ-ovci su ostali hladni. 

S druge pak strane ovacijama su dočekane riječi Manfreda Webera iz njemačkog CSU-a. Košarkaška dvorana Dražen Petrović eksplodirala je od oduševljenja kada je rekao da Europa mora ostati kršćanska i da treba zaustaviti ulazak Turske u Europsku uniju. 

Nešto manje oduševljenja izazvao je Gojko Borisov. “Na Balkanu postoji moto: nikad nemoj davati svoju glavu i nikada nemoj ocjenjivati što je dobro, a što loše. I još, narodi na Balkanu govore o Velikoj Bugarskoj, Velikoj Srbiji, Velikoj Hrvatskoj, Velikoj Albaniji, Velikoj Makedoniji, Velikoj Grčkoj, a najsiromašniji smo u Europi”, rekao je Borisov što baš HDZ-ovcima i nije najbolje sjelo.

Dragan Čović iz Bosne i Hercegovine, pak, oduševio je HDZ-ovce kada je rekao da će Hrvati u BiH i dalje braniti hrvatske granice i da će zaustaviti svako prijetnju koja bi se iz njegove zemlje mogla preliti u Hrvatsku. Više od pet tisuća HDZ-ovaca u Ciboni očekuje govor Andreja Plenkovića, a nagađa se i hoće li se netko od okupljenih usuditi reći nešto protiv predsjednika stranke kao što je to Karamarku prije dvije godine napravio sam Plenković. Prije njega govori Gordan Jandroković koji nabraja uspjehe HDZ-a u posljednje dvije godine, ali osvrnuo se i političke protivnike.

"Ne dozvolimo da među nas politički avanturisti ubace crv sumnje", rekao je Jandroković. Na HDZ-ovu saboru s posebnim se zanimanjem očekuje Plenkovićevo izvješće, stranački sabor održava se, naime, nakon izbijanja Afere Hotmail i odlaska iz vlade bliske premijerove suradnice, potpredsjednice vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Mediji su proteklih dana špekulirali da bi zbog spomenute afere s mailovima između ministrice Dalić i članova grupe Borg, koja je pisala Lex Agrokor, pozicija predsjednika HDZ-a mogla biti uzdrmana, no Plenković i ministri to odbacuju, jedinstveni su u ocjeni da će sabor HDZ-a pokazati jedinstvo, snagu i zajedništvo. "Pet tisuća nas je ovdje. Najjači smo", rekao je Jandroković.

Više tijekom dana na Indexu

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara