VIDEO Pogledajte snimke iz cijele Hrvatske, slavilo se do ranih jutarnjih sati

VIDEO Pogledajte snimke iz cijele Hrvatske, slavilo se do ranih jutarnjih sati
Video: Index, čitatelji Indexa, Pixsell Foto: Index, Goran Stanzl/Pixsell

UNATOČ porazu Hrvatske u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Francuske, uz pjesmu, vatromet i trubljenje automobila širom Hrvatske do ranih jutarnjih sati slavio se velik uspjeh hrvatskih nogometaša.

Na glavnom zagrebačkom trgu bana Josipa Jelačića jučer se prema procjenama zagrebačke policije okupilo oko 35 tisuća ljudi, a i nakon završetka utakmice, koja je završila 4:2 u korist Francuske, građani su u "kockastim" dresovima, ogrnuti zastavama, uz baklje i pjesmu slavili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa.

Pritom su se neki i "okupali" u fontanama, a slavlje se protegnulo i duboko u jutarnje sate prvog radnog dana u tjednu.

Utakmica se pratila i u brojnim zagrebačkim kafićima, a velik broj građana je i nakon utakmice u automobilima kružio ulicama, te uz trubnjavu, glazbu, istaknute zastave i šalove pozdravljao podvig hrvatskih nogometaša, a kako se doznaje od zagrebačke policije, pritom nije evidentiran niti jedan incident. 

Euforija diljem zemlje

Gledanje utakmice je bilo organizirano i na gradskim trgovima širom Hrvatske, a društvene mreže i fotoreporterski izvještaji svjedoče neviđenoj euforiji i slavlju u Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Puli, Splitu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Vinkovcima te ostalim mjestima u Hrvatskoj.

Slavilo se i u Boki Kotorskoj, a nakon posljednjeg zvižduka suca, oglasila su se zvona kotorske katedrale Svetog Tripuna i drugih crkava Kotorske biskupije kako bi pozdravili povijesni uspjeh hrvatske reprezentacije.

Uspjeh se proslavljao i u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u Tivtu - Donjoj Lastvi, a u večernjim satima ispred crkve Svetog Mateja u Kotoru - Dobrota organizirana je velika luminacija, koja je izazvala pažnju brojnih znatiželjnika i turista koji odmaraju u Kotoru. 

Ludilo u Perišićevom Omišu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara