Vijeće HRT-a prihvatilo programsko izvješće radija ali ne i televizije

VIJEĆE Hrvatske radiotelevizije (HRT) prihvatilo je danas izvješće o ostvarenju programskih zadataka Hrvatskog radija (HR) u prošloj godini i do početka svibnja ove godine ali ne i izvješće Hrvatske televizije (HTV).

Na vjerojatno posljednjoj sjednici Vijeća HRT-a u sadašnjem sazivu od 25 članova bilo ih je 15 koji su izvješće HR prihvatili jednoglasno.

U glasovanju o izvješću HTV-a jedan je član Vijeća bio protiv, a dva suzdržana. Iako su ga ostali podržali, izvješće nije prošlo jer je za to bilo potrebno 13 glasova, odnosno većina glasova ukupnog broja članova Vijeća.

Vršiteljica dužnosti predsjednika Vijeća Jadranka Kolarević rekla je da im mandat prestaje izborom novog, vjerojatno na sjednici Sabora koja je u tijeku. Najavila je još samo oproštajno druženje sadašnjih članova Vijeća.

Ostvarenje programskog usmjerenja HR-a je u kraćoj raspravi pohvaljeno. Privremeni direktor programa HR-a Duško Radić rekao je da je u proteklih godinu i pol dana minutaža objavljenog programa gotovo udvostručena, uz isti broj zaposlenika i ista novčana sredstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nešto dužoj raspravi o izvješću HTV-a nitko nije opovrgnuo stajalište člana Vijeća Vlahe Bogišića da je televizija ostvarila kvalitetan programski korak prema javnoj televiziji, zahvaljujući upravi i urednicima, ali i naporima Vijeća.

Kao vrlo uspješan pothvat privremena direktorica programa HTV-a Jasna Ulaga Valić ocijenila je televizijsko praćenje posjeta papa Ivana Pavla II Hrvatskoj, a pohvalili su ga i članovi Vijeća.

Osobito je pohvaljena nova emisija iz kulture "KULT", ali ne i kasni termin njena emitiranja.

Najviše primjedaba bilo je na emisiju Aleksandra Stankovića "Nedjeljom u 2", objavljenom tijekom Papina posjeta, za na neke emisije Forum, posebice zbog samostalnog nastupa premijera Ivice Račana, na politizaciju zabavne emisije Glamur Caffe, zanemarivanje znanosti i premalo ekoloških i zdravstvenih sadržaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara