Vujić: Natječaj za Treći program HTV-a završit će po važećim propisima

MINISTAR kulture Antun Vujić odbacio je danas u Saboru spekulacije da Vlada predlaže novi zakon o elektroničkim medijima zbog natječaja za koncesiju za treći program HTVa, rekavši da će natječaj završiti po važećim propisima.

Vladi je u interesu da se očuva legitimitet toga natječaja, posebno stoga što su se na njega javile i velike europske medijske kuće, rekao je Vujić obrazlažući Prijedlog zakona o elektroničkim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novim zakonom, koji je pred zastupnicima u prvom čitanju, Vlada predlaže odredbe po kojima bi se na transparentan način utvrdilo vlasništvo nad medijima. Predaže se urediti i koncentracija vlasništva (u smislu količine vlasništva). To bi, rekao je Vujić, moglo imati značajne posljedice za perspektivu pojedinih medijskih kuća kojima je namjera, uz tiskovne, baviti se i elektroničkim medijima.

Govoreći o Vijeću za elektroničke medije - regulatornom tijelu u čijoj bi nadležnosti bile koncesije, Vujić je istaknuo da su za način izbora tog tijela ponuđene alternative, a da će konačna odluka ovisiti o iskustvu Sabora u načinu izbora Programskog vijeća HRT-a. Izbor Programskog vijeća HRT-a očekuje se uskoro.

Nakon novog Zakona o HRT-u, i nakon usvajanja ovog zakona, cijeli će paket završiti novim zakonom o medijima, rekao je Vujić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara