Vlada demantira članak u današnjem Jutarnjem listu

U DANAŠNJEM priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću demantira se članak objavljen u "Jutarnjem listu" pod naslovom "Bez odgovora na pitanje gdje je 848.000 kuna iz Ureda za nacionalne manjine" i ističe da ne odgovara istini tvrdnja da predstojnica Ureda za nacionalne manjine Milena Klajner nije reagirala na primjedbu zastupnika Borislava Graljuka.

U današnjem Jutarnjem listu navedeno je da je zastupnik Borislav Graljuk primjetio da u tabeli "Pregled rasporeda sredstava udrugama i ustanovama nacionalnih manjina od siječnja do prosinca 2002." Ureda za nacionalne manjine nema specifikacije za 848.000 kuna.

Suprotno tomu, kako se ističe u priopćenju Vlade, predstojnica Ureda Milena Klajner je na primjedbu zastupnika Borislava Graljuka na prošloj sjednici saborskog Odbora za ljudska prava i Pododbora za nacionalne manjine da je došlo do greške u prijepisu, odgovorila da se potkrala greška u prijepisu te da će se ispravljena tabela dostaviti članovima saborskog Odbora za ljudska prava i Pododbora za nacionalne manjine. Dodaje se da su članovi toga odbora i pododbora to na sjednici 24. lipnja i prihvatili.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju stoji da je rješenjem Vlade RH udrugama i ustanovama nacionalnih manjina u 2002. bilo namijenjeno gotovo 20 milijuna kuna.

Od toga je za sredstava za udruge i ustanove nacionalnih manjina u 2002. u cijelosti isplaćeno 18.300.000 kuna, dok su tijekom godine isplaćena i dodatna sredstva naknadnim rješenjima Vlade od 27. lipnja i 19. prosinca prošle godine u iznosu od 1.626.000 kuna, ističe se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara