Vlada i sindikati nastavljaju razgovor o većim plaćama u obrazovanju

Vlada i sindikati nastavljaju razgovor o većim plaćama u obrazovanju
Foto: Hina

SINDIKALNI čelnici dogovorili su nastavak dijaloga s vladom o zahtjevu za 6-postotnim povećanjem koeficijenata u obrazovanju, ocijenivši da je razgovor bio konstruktivan. Novi sastanak dogovoren je za idući tjedan, a sindikalne akcije, dok traju razgovori, obustavljene su do danjega.

Nakon dvosatnog sastanka s predsjednikom vlade Andrejom Plenkovićem čelnici obrazovnih sindikata izjavili su da je razgovor o 6-postotnom povećanju koeficijenata složenosti poslova u obrazovanju bio konstruktivan.

Potvrdila je to i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak istaknuvši da je zaključeno kako bi se dijalog trebalo nastaviti sljedeći tjedan.

"Još uvijek treba promisliti, argumentirati i dogovoriti ono o čemu smo danas razgovarali, kako bi sljedeći tjedan, kada nastavimo taj dijalog, bili sigurni da smo se usuglasili oko rješenja", rekla je Divjak nakon sastanka.

"Ne želimo biti robovi izrečenih brojki"

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSSH) Branimir Mihalinec nije želio govoriti o brojkama, već je izjavio da su u razgovoru s vladom ostvareni takvi pomaci da im daju za pravo za nastavak dijaloga.

"Ne želimo biti robovi izrečenih brojki. Kada završimo razgovore, rezultate ćemo dati pred naša tijela, koja će donijeti odluku o tome jesmo li njima zadovoljni ili ćemo na neki drugi način pokušati ostvariti svoja prava", izjavio je Mihalinec.

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) Sanja Šprem rekla je novinarima da konkretan datum sljedećeg sastanka nije poznat. Ponovila je kako je cilj sindikata razgovorima s vladom postići povećanje koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju za prosječno 6,11 posto.

Na pitanje novinara čini li se nakon današnjeg sastanka taj cilj dalekim, Šprem je kazala da je "sljedeći tjedan vrlo blizu pa će vidjeti što će tada biti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara