Vlada objavila: Lex Agrokor postaje europski propis

Vlada objavila: Lex Agrokor postaje europski propis
Foto: FAH

ZAKON o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku postat će i službeno dio europskog zakonodavstva u insolvencijskim postupcima, što će u predstojećim danima biti objavljeno u Službenom listu Europske unije, priopćeno je u srijedu iz vlade RH.

Predsjednik vlade Andrej Plenković podsjetio je, na današnjoj sjednici vlade, da je Hrvatska prije godinu dana, nakon konzultacija s Europskom komisijom, predložila da se u odgovarajuću Uredbu Europske unije uvrsti Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, navodi u priopćenju vladina služba za odnose s javnošću.

"Taj zakon ne samo da je dobio potvrdu o sukladnosti s Ustavom od strane Ustavnoga suda na niz inicijativa koje su ga dovodile u pitanje, već je postao i dio pravne stečevine Europske unije, što će u predstojećim danima biti objavljeno u Službenom listu Europske unije", kazao je.

Predsjednik vlade naglasio je da je ova odluka jučer potvrđena i na Vijeću za opće poslove na kojem je sudjelovala potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić. Naime, nakon što je prošla cijela procedura, sve instance Vijeća, i nakon što je to izglasao Europski parlament prije nekoliko tjedana, jučer je i Vijeće EU-a potvrdilo tu odluku.

"Dobili smo još jednu legitimaciju o ovom Zakonu kao dijelu stečajnoga zakonodavstva koji postoji na razini Europske unije. To je važan politički uspjeh, ali i pravno priznanje kvaliteti i karakteru ovog Zakona", rekao je predsjednik vlade, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara