Voda u Splitu više se ne treba prokuhavati

Voda u Splitu više se ne treba prokuhavati
Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

SPLIĆANI i ostali stanovnici šireg područja koji pitku vodu dobivaju iz rijeke Jadro od danas je više ne trebaju prokuhavati prije konzumacije.

Kako su izvijestili iz gradskog poduzeća Vodovod i kanalizacije (ViK), prema najnovijim rezultatima analize vode iz vodoopskrbnog sustava šireg područja Splita ukidaju se preporuke za prokuhavanje vode iz slavine prije korištenja za prehrambene svrhe za malu djecu do 3 godine života, starije i osobe oslabljenog imuniteta.

Mjere prokuhavanja trajale pet dana

"Laboratorij za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split unutar svoje zakonske obveze svakodnevno obavlja analizu vode za piće na području cijeloga vodoopskrbnog sustava te svi najnoviji rezultati, kako mikrobioloških tako i fizikalno - kemijskih pokazatelja, odgovaraju referentnim vrijednostima, stoga se ukida preporuka prokuhavanja vode zbog mutnoće za malu djecu do 3 godine starosti) starije i imunoinsuficijentne osobe, odnosno osobe oslabljenog imuniteta", priopćeno je iz ViK- a.

Zamućenje vode započelo je 5. travnja, no mjere prokuhavanja su na snazi bile od subote, 6. travnja, dakle punih pet dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara