VOJNIĆ: OSNOVANA PODRUŽNICA HNS-a

Hrvatska narodna stranka (HNS) utemeljila je danas stranačku podružnicu u Vojniću, a za predsjednika je izabran Željko Novaković.

Glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak rekao je na osnivačkoj skupštini da HNS ima podružnice u 90 posto gradova i 80 posto općina te više od 15 tisuća članova.

Istaknuo je da je u vojnićkoj podružnici HNS-a zastupljeno članstvo svih triju nacionalnosti koje žive u Vojniću - hrvatske, srpske i muslimanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ferenčak je izvijestio da će HNS na ponovljene izbore za vojnićko Općinsko vijeće, koji će se održati 16. ožujka, izaći sa samostalnom listom.

Govoreći o HNS-u glavni tajnik je rekao kako ta stranka na idućim parlamentarnim izborima ´želi osvojiti 15 posto glasova i četiri ministarska mjesta´ te tako povećati svoj utjecaj na gospodarski razvoj i ulogu u obnašanju izvršne vlasti kako bi se što brže prihvatili standardi Europske unije.

Predsjednik vojnićke podružnice HNS-a Željko Novaković rekao je da ta stranka u Vojniću ima izglede ´u onom dijelu biračkog tijela koje ne želi podržati daljnju polarizaciju Vojnića po nacionalnoj i ideološkoj opredijeljenosti´, nego, kako je dodao, raditi ´na brzoj obnovi, povratku i gospodarskom razvoju s naglaskom na ekološkoj proizvodnji´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara