Vozač tramvaja se metalnom polugom branio od trojice, uhićen 15-godišnji napadač

Vozač tramvaja se metalnom polugom branio od trojice, uhićen 15-godišnji napadač

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

NOĆAS su oko ponoći na tramvajskom okretištu Dubec tri nepoznate muške osobe fizički napale 57-godišnjeg vozača tramvaja Z. K. i lakše ga ozlijedile. Liječnička mu je pomoć pružena u KBC Zagreb. Jedan od napadača je uhićen.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, vozač je upravljao tramvajem na relaciji Črnomerec-Dubec, a na tramvajskom stajalištu kod Aleje javora uočio je tri osobe koje su željele ući u tramvaj. Kako su odugovlačile s ulaskom vozač je zatvorio vrata tramvaja i nastavio vožnju prema tramvajskom okretištu Dubec. Kada je na okretištu izašao van iz tramvaja, fizički su ga napala trojica počinitelja, udarajući ga rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57-godišnji vozač tramvaja je pao na pod tramvaja, a dok su ga napadači udarali uspio je dohvatiti metalnu polugu te je njome udario jednog od napadača. Vozač je ušao u kabinu, a napadači su počeli udarati po vratima kabine. Zatim su na stajalištu uzeli koš za smeće i njime udarili po bočnom staklu kabine koje se raspucalo. Potom su se dali u bijeg.

Policijski službenici su ih ubrzo uočili u neposrednoj blizini mjesta događaja. Nasilnici su pokušali pobjeći, ali je jednog od njih sustigao jedan od policijskih službenika te ga je uz upotrebu sredstava prisile doveo u policijsku postaju. Uhićeni nasilnik je maloljetnik - 15-godišnjak. I njemu je pružena liječnička pomoć jer je ozlijeđen tijekom napada na vozača tramvaja. Njega je, naime, vozač udario metalnom polugom. U KB Dubrava je utvrđeno da je 15-godišnjak lakše ozlijeđen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara