Za ministra kulture Hasanbegovića slučaj Frljić je besmislica

Za ministra kulture Hasanbegovića slučaj Frljić je besmislica

Foto:FaH

MINISTAR kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u subotu, nakon konferencije za novinare intendanta riječkog HNK Olivera Frljića, da bi svi u javnom govoru, posebice oni koji vode državne kulturne ustanove, trebali imati odgovornost prema javnosti i prestati besmislicama opterećivati društvo.

Hasanbegović je u subotu u Osijeku, na novinarski upit da komentira Frljićev poziv da se "odlučnije krene u bojkotiranje i suprotstavljanje fašizaciji kulture", rekao da je riječ o „propagandnim besmislicama koje uopće nije vrijedno komentirati“.

 "Ipak, reći ću, Ministarstvo kulture je predano cjelini hrvatske kulture, ne postoji lijeva i desna kultura, postoji samo ono vrijedno, što će ministarstvo znati prepoznati. Mislim da bi svi u javnom govoru, posebice oni koji vode državne kulturne ustanove, trebali paziti što govore i imati jednu vrstu odgovornosti prema javnosti te prestati različitim besmislicama opterećivati društvo“, poručio je ministar Hasanbegović.

 Frljić je na konferenciji za novinare, koju je u subotu organizirala Antifašitstička liga u Zagrebu, rekao kako su nedavne provale u njegov i stan njegove djevojke jačanje prijetnji koje je i do sad primao zbog svojih stavova. Rekao je kako očekuje lidere u državi da se očituju, a kulturnjačku javnost je pozvao da "odlučnije krene u bojkotiranje i suprotstavljanje fašizaciji kulture s obzirom na povijest aktualnog ministra kulture".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara