Zadraninu koji je odbio gej par iz Brazila prijete tri godine zatvora

Zadraninu koji je odbio gej par iz Brazila prijete tri godine zatvora
Foto: Booking.com, EPA

ZADARSKA policija kazneno je prijavila vlasnika apartmana koji je odbio isti iznajmiti gej paru iz Brazila. Kazneno je prijavljen zbog povrede ravnopravnosti, a prema Kaznenom zakonu, za to mu prijeti maksimalna zatvorska kazna od tri godine.

O tome što će biti dalje te ima li elemenata za podizanje optužnice, odlučit će državno odvjetništvo.

Podsjetimo, radiolog iz Sao Paola Fabiano Vallim poželio je ove godine sa svojim suprugom ljetovati u Hrvatskoj te je preko popularnog portala Booking.com odlučio rezervirati smještaj na Jadranu. No od iznajmljivača u Zadru dobio je šokantan homofobni odgovor, u kojem stoji da “ne primaju gejeve”.

"Buljio sam u laptop i nisam mogao vjerovati u ono što čitam. Bio je to homofobni napad riječima. Osjetila se agresivnost u tim riječima", rekao nam je Vallim i dodao kako mu je drago što u Hrvatskoj ima ljudi kojima smeta takva homofobna diskriminacija. Napomenuo je da je zajedno sa svojim suprugom, koji je također liječnik, devet godina i da tako nešto još nikad kao turisti nisu doživjeli. Vallim kaže da je potresen ovakvim tretmanom. Požalio se Bookingu, a oni su odmah reagirali i otkazali usluge iznajmljivaču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara