Zagreb je zatrpan tonama smeća, pogledajte galeriju sramote

Zagreb je zatrpan tonama smeća, pogledajte galeriju sramote
Foto: Čitatelj Indexa

PRIJETNJE rigoroznim kaznama, koje se penju do čak 10 tisuća kuna, ne pomažu – Zagreb je i dalje zatrpan smećem. Ne zato što su Zagrepčani naročito neuredni, ni zato što vole odbacivati svoje smeće gdje stignu. Zagreb se pretvorio u smetlište zato što Čistoća i gradske službe pod komandom gradonačelnika Milana Bandića niti znaju, niti žele, raditi svoj posao.

>> Zagreb se guši u smeću, a Bandić najavljuje kazne do 10.000 kuna za građane

Bandić u 20 godina nije riješio problem otpada, a želi graditi "zagrebački Manhattan"

U skoro 20 godina, koliko je prvi čovjek Zagreba, Bandić nije sposoban riješiti problem otpada. Nije ni zatvorio odlagalište Jakuševac, kako je obećao, a posljednje dvije godine sve je više razbacanog otpada i po ulicama. Situacija je kulminirala ovoga ljeta kada je, paradoksalno, Zagreb bio uobičajeno prazan. Stanovnici su otišli na godišnje odmore, ali smeća je na ulicama bilo sve više - pogotovo oko "zelenih otoka" na kojima su smješteni kontejneri za odlaganje reciklažnog otpada.

U isto vrijeme Bandić neumorno radi na promjeni Generalnog urbanističkog plana kako bi ostvario još jedan svoj megaprojekt - "Zagrebački Manhattan". Čovjek koji ne može 20 godina riješiti problem smeća u Zagrebu misli na južnoj obali Save izgraditi, kako on to zove, "grad u gradu".

Novo poskupljenje

Kamioni Čistoće prerijetko zalaze do "zelenih otoka", a kada i dođu, pokupe samo ono što je u kontejnerima, dok ono izvan njih ostave. Građani, pak, nemaju izbora. Otpad negdje moraju odložiti, pa makar i pokraj kontejnera, i tako se Zagreb sve više i više pretvara u smetlište. Osim kazni, koje su na snazi već skoro dvije godine, ali se ne primjenjuju, zagrebačka Gradska uprava problem namjerava riješiti još jednim poskupljenjem - kao da će to riješiti problem.

Pogledajte kako ovih dana izgledaju zagrebački kvartovi.

Ulica Božidara Magovca u novozagrebačkom naselju Travno
Folnegovićevo naselje


Borovje


Hrgovići


Malešnica


Novi Jelkovec

 

Ulica Pabla Nerude


Oranice


Savica


Savska Opatovina

Savski gaj


Utrine
Zelena magistrala
Zeleni brijeg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara