Zagreb: Libra na predizbornom druženju s građanima "Bez politike"

PREDSJEDNIK Stranke liberalnih demokrata (LIBRA) Jozo Radoš s današnjeg je predizbornog druženja s građanima na zagrebačkome Cvjetnom trgu pod nazivom "Bez politike" rekao kako očekuje pobjedu koalicije SDP-a i Libre, te da će ona i dalje voditi Hrvatsku

Procijenio je da će Libra nakon parlamentarnih izbora, 23. studenoga, zadržati svoj parlamentarni status i klub, dodajući kako će, zahvaljujući tom statusu, dobiti snagu za iduće lokalne i parlamentarne izbore.

"Po listama, možemo osvojiti najviše pet zastupničkih mjesta, i to bi bilo jako dobro, ali svakako očekujemo da ćemo imati najmanje tri zastupnika u Hrvatskome saboru i svoj parlamentarni klub", rekao je Radoš.

Na novinarsko pitanje zašto je današnje druženje s novinarima nazvano "Bez politike", Radoš je odgovorio kako to znači da je u hrvatskoj političkoj gužvi - u kojoj ima politike i više nego što bi trebalo i u kojoj se zapravo gotovo ništa više ne može raspoznati - Libra odlučila danas biti bez politike.

"Mi smo inače svoju kampanju radili u protekle četiri godine, radeći odgovorno u Vladi i Hrvatskome saboru", ustvrdio je Radoš.

Napomenuo je i da "sudjelovanje u vlasti nije imperativ".

Na novinarski upit kako komentira izjavu predsjednika HSLS-a Dražena Budiša da je SDP koalirao s Librom kako bi joj omogućio mjesto u Saboru, Radoš je odgovorio kako to ne razumije jer stranke koaliraju zato da bi nešto postigle, pa je to bio i interes SDP-a i Libre.

"Budiša se po ne znam koji put zločesto bavi pitanjima drugih, a zapravo bi imao puno posla u svojoj stranci i u svojoj koaliciji", rekao je.

Predstavnici Libre danas su na Cvjetnome trgu pomagali Udruzi za podršku obitelji ovisnika u akciji prikupljanja novca za izgradnju komune za liječenje ovisnika u Maloj Gorici blizu Petrinje pod nazivom "Kuće na pola puta".

Libra je za taj projekt danas darovala 5000 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara