Zagrebački HNS: Bandić je lagao o Srebrnjaku, tražimo njegovu ispriku

Zagrebački HNS: Bandić je lagao o Srebrnjaku, tražimo njegovu ispriku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ZAGREBAČKI HNS zatražio je danas javnu ispriku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je, tvrde, govorio neistinu o nalazima inspekcije Ministarstva zdravstva u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

HNS se poziva na sadržaj promemorije inspekcije Ministarstva zdravstva koju je u subotu objavio RTL, a u kojoj se navodi da inspekcijom od 19. i 20 prosinca u toj dječjoj bolnici nisu potvrđene optužbe Grada Zagreba da se tamo provodilo "nadriliječništvo".

Ako je objavljena promemorija istinita, Bandić je, poručuju u priopćenju iz te stranke, govorio neistinu te očekuju javno objašnjenje i ispriku djelatnicima bolnice Srebrnjak i cjelokupnoj javnosti.

Kažu da bi Bandić trebao predložiti sankcije za sebe

"Zagrebački gradonačelnik nije govorio istinu na sjednici Gradske skupštine 23. prosinca kada je pred zastupnicima za govornicom Skupštine rekao da je nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva u potpunosti potvrdio tvrdnje Grada Zagreba i Gradskog kontrolnog ureda o nepravilnostima na Srebrnjaku", navode u priopćenju.

Uz ispriku, kažu, Bandić bi trebao predložiti i sankcije za sebe i svoje suradnike radi iznošenja neistinitih navoda.

Grad Zagreb je u prosincu protiv zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak podnio kaznenu prijavu za nadriliječništvo, zbog čega je Ministarstvo zdravstva i obavilo inspekcijski nadzor.

Podsjetimo, ranije tog mjeseca odlukom Upravnog vijeća bolnice s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka smijenjen je Boro Nogalo, kojeg je nakon smjene podržao dio zaposlenika Srebrnjaka, negirajući optužbe koje su mu Grad Zagreb i Upravno vijeće stavljale na teret.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara