Zagrebački liječnik svojim autom odjurio u Pulu i spasio život pacijentice

Zagrebački liječnik svojim autom odjurio u Pulu i spasio život pacijentice

Screenshot: HRT

 
MARKO Kutleša, liječnik u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, i njegov tim iz Zagreba su usred noći vlastitim vozilom odjurili u Pulu, piše HRT.
 
Razlog tome je mlada žena kojoj su počela otkazivati pluća i bila joj je neophodna pomoć liječnika iz Zagreba. Ona je u pulskoj Općoj bolnici ležala u kritičnom stanju, bila su joj potrebna umjetna pluća (ECMO uređaj), a respirator joj više nije bio dovoljan. 
 
Nije ih imao tko prebaciti do Pule
 
Tim sastavljen od troje ljudi - doktora Marka Kutleše, više medicinske sestre Anđe Novokmet i medicinskog tehničara Tomislava Krčelića - nije imao tko prebaciti do Pule pa se doktor odlučio na put krenuti svojim automobilom. 
 
"Život je spašen zahvaljujući entuzijazmu medicinskih djelatnika iz Pule i Zagreba, posao nije odradio sustav", smatra predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Trpimir Goluža.
 
Država bi trebala omogućiti spašavanje života pacijenata
 
"Malo mi je neugodno, nekako se od nas liječnika očekuje da te stvari radimo", kazao je doktor Marko Kutleša koji u svojem činu ne vidi herojstvo.
 
Istina, od liječnika se očekuje da spašavaju živote, no država je ta koja bi se trebala brinuti da životi budu spašeni bez obzira na to ima li liječnik vozačku dozvolu i automobil ili nema. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz zdravstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: zdravstvo.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara