Čovjek koji je provalio u ustavu: Žena mi je bolesnik, a u kuću su ulazile fekalije

Čovjek koji je provalio u ustavu: Žena mi je bolesnik, a u kuću su ulazile fekalije
Screenshot: HRT

U ZAGREBAČKOM kvartu Trnje mještani su provalili u prostorije Hrvatskih voda i podignuli branu i tako spriječili veću katastrofu u središtu grada u vrijeme sinoćnje poplave.

Jedan od njih, Domagoj Vorberger, sinoć je u emisiji Otvoreno na HRT-u otkrio još neke detalje. On je i inače zaposlenik HRT-a koji radi u režiji emisije Otvoreno.

"To je bila jedna apokaliptička situacija koja je trajala 10-15 minuta. Susjed koji živi nasuprot mene je došao i počeo vikati da izađem van i da šahtovi lete u zrak. Ja sam mislio da je zezancija, otvorio sam prozor, voda je već bila u dvorištu. Mi svi imamo povišene kuće zbog tih prijašnjih događaja, ja sam gledao kako mi je u kuću počela ulaziti voda, fekalije. Susjeda je vikala, dečki idite u ustavu i dignite branu. Rekao sam kako mi to ne smijemo, a ona je rekla, dajte, to su već radili. Ti gledaš kako ti voda ulazi. Tihomirov stan, od Tihomira Blagusa, to je nevjerojatno kako je to uništeno. Gunja je primjer toga, ali to nije bila poplava od Save, njemu je u gejzirima voda izlazila kroz sifon. Bandić priča da su to bili podrumski stanovi, ali ne. To su najnormalnije kuće s dozvolama", opisao je Vorberger.

"Mi nismo razmišljali, išli smo dići ustavu do kraja"

"Onda smo se Tihomir i ja odlučili na onu foru 'Ne pitaj što grad ili kvart mogu učiniti za tebe, napravi ti za njih'. Mi nismo razmišljali, išli smo dići ustavu do kraja. Razbili smo prozorčić gore na ustavi. Ja sam se popeo, to je bila kaotična situacija. Ja se penjem gore. Imam jednu kroksicu, druga je otplovila. Tihomir je bio u sandalama. Mi nismo znali što napraviti niti gdje idemo. Došli su susjedi, oni znaju što se tamo događalo još od 1989. godine, od vremena Jugoslavije. Dali su mi još jedne lojtre, spustio sam ih unutra. Ušao sam unutra kroz prozorčić. Svjetlo se nije dalo upaliti. U tom trenutku mi iskače koljeno. Kliknuo sam na to dizanje ustave, ništa taj električni dio nije funkcioniralo. U ustavi je voda bila do koljena, ostao je još samo kolut unutra. Tihomir je to pola sata natezao", rekao je.

"Tihomir je bez razmišljanja počeo to vrtjeti. Mi nismo ni pitali, ja sam već vidio devastiranu kuću. Moja je supruga onkološki bolesnik i mi držimo kuću sterilnom i sada zamislite da u moju kuću ulaze fekalije, potrošeni prezervativ i takve stvari", rekao je.

Rekao je da su zvali nadležne.

"Meni je to pitanje toliko uvrijedilo inteligenciju. Ljudi su skakali, telefonirali, ali nigdje se nikom nitko nije javio", rekao je.

Ispričao je da se ta ustava više puta provaljivala, još od vremena Jugoslavije.

"Kao neko pleme izgledamo, to se prenosi s generacije na generaciju", zaključuje Vorberger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara