Zaključci sjednice Malog vijeća HSLS-a

MALO vijeće HSLS-a na večerašnjoj je sjednici donijelo odluku o raspuštanju Izvršnog odbora splitskog ogranka HSLS-a te odlučilo da sadašnji dogradonačelnik Splita Miroslav Buličić nije više kandidat HSLS-a za dužnost splitskog gradonačelnika, i imenovalo Petra Krolu kandidatom HSLS-a za gradonačelnika Splita (u drugoj polovici mandata).

Malo vijeće HLSL-a s večerašnje sjednice u Zagrebu priopćilo je kako ´očekuje da će koalicijski partneri u splitskom Gradskom poglavarstvu prihvatiti ovaj prijedlog, tim više što Petar Krolo danas uspješno obavlja dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Splita´.

Predsjednik splitskog ogranka HSLS-a Miro Grljušić zadužuje se da do 20. veljače u dogovoru s koalicijskim partnerima u splitskom Gradskom poglavarstvu ´operacionalizira´ prihvaćanje Krole za gradonačelnika.

Malo vijeće HSLS-a pozvalo je sve članove splitskog Izvršnog ogranka i vijećnike HSLS-a u Gradskom vijeću i sve članove HSLS-a u Splitu da poštuju ove odluke stranke, ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Malog vijeća HSLS-a Dražen Budiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Malo vijeće HSLS-a također je večeras ocijenilo da je rad splitskoga Gradskog poglavarstva u kojem participira i HSLS, ´unatoč određenim propustima i neprihvatljivim potezima u osnovi pozitivan´.

Također ističe da iako je struktura koalicije u Splitu nedavno promijenjena izbacivanjem jedne stranke iz te koalicije, Malo vijeće HSLS-a ´ne vidi razloga da se iziđe iz koalicije´ .Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara