Zapovjednik Tigrova posjetio pretučenog čovjeka, komentirao je divljački napad

Zapovjednik Tigrova posjetio pretučenog čovjeka, komentirao je divljački napad
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

MINISTAR obrane Damir Krstičević i zapovjednik bojne Tigrovi, bojnik Krešimir Kršinić, koji je ozlijeđenoga i posjetio u pulskoj bolnici, ispričali su se umirovljenom 69-godišnjaku Evelinu Valeu kojega su u nedjelju u Puli pretukla trojica napadača, među kojima i jedan pripadnik Hrvatske vojske.

Ministarstvo obrane je priopćilo da je bojnik Kršinić posjetio Evelina Valea koji se u pulskoj Općoj bolnici oporavlja od posljedica napada te mu se ispričao "zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske".

"Hrvatska vojska najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja. Takvo ponašanje u Hrvatskoj vojsci je neprihvatljivo i nedopustivo, a svako odstupanje od uzornog vojničkog ponašanja se sankcionira. Izražavam i žaljenje što se ovakvim izdvojenim slučajevima nestegovnog ponašanja pojedinaca nanosi šteta ugledu i časti svih ostalih uzornih, vrijednih i poštenih pripadnika Hrvatske vojske", rekao je bojnik Kršinić.

U MORH-u kažu kako je Vale rekao da prihvaća ispriku te zna da je u pitanju djelo pojedinca.

Tijekom dana s ozlijeđenim je telefonom razgovarao i ministar Krstičević koji mu se također ispričao te mu zaželio brzi oporavak.

"U ovom slučaju, ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe", zaključuju u MORH-u.

>> Hrvatski vojnik prvi je počeo mlatiti starca, otkrivamo i tko je drugi napadač

U napadu je, podsjetimo, sudjelovao i pripadnik HV-a.

Podsjetimo, jedan od trojice divljaka koji su jučer ujutro brutalno pretukli 69-godišnjeg umirovljenika na terasi kafića u centru Pule pripadnik je Hrvatske vojske.

Indexu je to ranije danas potvrđeno iz Ministarstva obrane.

"Prema informacijama dobivenim od nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe, sudjelovao u napadu na stariju osobu.

Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe", poručili su iz MORH-a te dodali kako najoštrije osuđuju napad te se ispričavaju zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Pripadnik Hrvatske vojske koji je mlatio starca je 24-godišnji Robert Bitunjac. Upravo je on prvi napao starca i krenuo ga šakama udarati u glavu, što se vidi na snimci s nadzornih kamera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara