Zbog "izbrisanih" i džamije pada popularnost slovenske vlade

ISTRAŽIVANJE ljubljanskog Fakulteta političkih znanosti pokazalo je u siječnju rast popularnosti oporbenog čelnika Janeza Janše i pad rejtinga vlade Antona Ropa, a razlog su "izbrisani" i najavljeni referendum o gradnji prve slovenske džamije.

Kako je na konferenciji za novinare, predstavljajući siječanjske rezultate redovnog istraživanja "Politbarometar", izjavio ravnatelj Centra za istraživanje javnog mišljenja na spomenutom fakultetu Niko Toš, u siječnju je porasla popularnost oporbenih Demokrata (SDS) Janeza Janše koje sada podržava 15 posto biračkog tijela, što je porast od četiri posto u odnosu na prethodno istraživanje iz prosinca 2003. godine. Potpora vladi premijera Antona Ropa u istom razdoblju je pala sa 53 posto na sadašnjih 47 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Biračko tijelo pomiče se udesno, prema strankama koje izražavaju netolerantnost", izjavio je Toš, dodajući da je na pomak najviše utjecala percepcija javnosti po kojoj se vlada zauzima za gradnju džamije u Ljubljani i za priznanje domicila u Sloveniji za 18.000 "izbrisanih" neslovenaca.

Najnovije istraživanje "Politbarometra" pokazuje da se gradnji džamije u Ljubljani protivi 53 posto anketiranih, dok je krajem prošle godine protivno bilo 44 posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara