Zbog koronavirusa otkazan najveći svjetski sajam mobitela

Zbog koronavirusa otkazan najveći svjetski sajam mobitela
Foto: EPA

ORGANIZATORI najvećeg svjetskog sajma mobitela Mobile World Congress-a (MWC) potvrdili su da su ga otkazali zbog zabrinutosti oko koronavirusa, javlja BBC.

Organizator GSMA navodi u priopćenju da je "otkazala MWC Barcelona zbog globalne zabrinutosti zbog koronavirusa, straha od putovanja i drugih okolnosti koje onemogućuju organiziranje tog događaja",

Sajam se trebao održati u Barceloni, no iz organizacije su rekli kako je to postalo “nemoguće” jer su najveći izlagači poput Facebooka, Nokije, Sonya i Vodafonea otkazali svoj dolazak zbog koronavirusa. To je jedan od najvećih međunarodnih poslovnih događaja koji je otkazan iz straha od epidemije.

MWC se trebao održati od 24. do 27. veljače u Barceloni

No španjolski ministar zdravstva Salvador Illa zamolio je ljude da ostanu mirni. Rekao je da bi trebali imati povjerenje u španjolski zdravstveni sustav te odluke donositi na temelju znanstvenih činjenica.

MWC se trebao održati od 24. do 27. veljače u Barceloni. Obično na ovom sajmu sudjeluje više od 100.000 ljudi, od kojih oko 6000 dolazi iz Kine.

Analitičar Ben Wood iz konzultantske tvrtke CCS Insight rekao je kako je žalosno što se sajam neće održati ove godine.

“Udarac koji će pretrpjeti male tvrtke koje su uložile ogroman dio budžeta i vremena u ovaj događaj ne treba podcijeniti. MWC je ključan događaj za mnoge koji se sad suočavaju s pronalaskom načina kako spasiti nešto iz ove teške situacije”, rekao je.

"Grad domaćin poštuje i razumije tu odluku. GSMA i partneri Barcelone će nastaviti zajedno raditi i podržavati se za susret 2021.", precizira se u priopćenju koje je potpisao John Hoffman, izvršni predsjednik Svjetske udruge mobilnih operatera (GSMA).

Sajam mobitela se od 2006. godine održava u Barceloni

Nijedan slučaj koronavirusa nije zabilježen u kontinentalnoj Španjolskoj, ali dva su slučaja zaraze, jednog Britanca i jednog Nijemca, potvrđena na Balearima i Kanarima.

Inače, svjetski sajam mobitela se održava od 2006. godine u Barceloni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara