Zbog kvoruma odgođen početak zagrebačke Gradske skupštine

Zbog kvoruma odgođen početak zagrebačke Gradske skupštine
Foto: Borna Filic/PIXSELL

SJEDNICA zagrebačke Gradske skupštine jutros u 10 sati nije se mogla nastaviti jer je utvrđeno da nema kvoruma te je njezin nastavak odgođen za sat vremena.

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić novinarima je izjavio da se od sedam zastupnika HDZ-a jutros na sjednici nije pojavilo njih šestero. Došao je samo jedan zastupnik HDZ-a Davor Filipović.

Oporba je to iskoristila i izašla iz dvorane Zagrebačkog velesajma, u kojoj se sjednica treba održati.

U nastavku današnje sjednice prva točka dnevnog reda je prodaja udjela Grada u tvrtki APIS, čemu se protivi oporba, ali i HDZ.  

"Postavlja se pitanje gdje je šest zastupnika HDZ-a, jesu li oni izašli iz većine, zašto izvode ovaj teatar tri tjedna prije izbora nakon što su šest godina podržavali sve štetne odluke gradonačelnika Bandića od svakog proračuna, svakog rebalansa, svakog izvješća o izvršenju proračuna, plana gospodarenja otpadom", rekao je Mišić.

Ustvrdio je kako sve što je oporba upozoravala da je štetno za grad Zagreb HDZ-ovci su šest godina podržavali, a sada kada su vidjeli da im koalicija s Milanom Bandićem očito čini štetu, "izvode teatar tri tjedna prije izbora".

"Ako HDZ više ne želi biti dio skupštinske većine, onda očekujemo od predsjednika Gradske skupštine Drage Prgometa (HDZ) da podnese ostavku jer ga je izabrala većina stranki Bandić Milan 365 i HDZ-a. Ako ta većina više ne postoji, onda ne postoji ni taj predsjednik Gradske skupštine", rekao je Mišić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara