Zbog poigravanja sa Sanaderovom seksualnom orijentacijom smijenjen glavni urednik "Ekrana"

Zbog poigravanja sa Sanaderovom seksualnom orijentacijom smijenjen glavni urednik "Ekrana"

GLAVNI urednik Večernjakovog "Ekrana", Arsen Oremović, promptno je smijenjen nakon što je u svom članku opisao hipotetsku situaciju u kojoj bi premijer Ivo Sanader bio homoseksualac.

Oremović se raspisao o Oscaru, hrvatskom (ne)smislu za humor i politikantskim prenemaganjima. Između ostaloga, spomenuo je nedavni događaj na dodjeli Akademijinih nagrada kada je američka kantautorica Mellisa Etheridge, primivši Oscar za najbolju pjesmu, zahvalila svojoj supruzi.

Autor je taj događaj pokušao staviti u hrvatsko podneblje, uzevši kao primjer prvo Zvonimira Bobana, da bi tijekom teksta zaključio da je hrvatsko društvo još uvijek prehomofobno za takve "izlete".

Sporni, zaključni, dio članka stavlja Ivu Sanadera u kontekst Mellise Etheridge, samo što premijer zahvaljuje za potporu u ponovnom osvajanju vlasti svome - dečku.

Oremović je u intervjuu za Gay.hr rekao da mu još nije službeno uručen otkaz, ali je njegovo ime već danas izbrisano iz "Večernjakovog" impressuma. Rasplet situacije očekuje u narednih nekoliko dana.

Gay.hr piše da "neki čak nagađaju da je Oremović sam isprovocirao ovu situaciju kako bi uz dobru otpremninu promijenio radno mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik udruge Drugi korak Dorino Manzin rekao nam je da još nije čuo za Oremovićevu smjenu, ali i da to smatra tipičnim za homofobnu politiku "Večernjeg lista".

"Mislio sam da će se neke stvari promijeniti nakon odlaska Miljenka Manjkasa, ali čini se da nije tako. Aleksanadar Stanković u svojoj je emisiji otvoreno pitao premijera za njegovu spolnu orijentaciju, Ljubo Ćesić Rojs je čak prijetio objavljivanjem nekih snimki, i ne vidim zašto bi šale na taj račun trebale biti kažnjavane." - rekao je Manzin za Index.hr

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Dragutin Lučić, rekao je za Index.hr da je "Večernji list" privatni medij, te da on to ne može komentirati.

"Nisam upoznat sa smjenom i ne mogu ništa komentirati na temelju insinuacija. Trebam imati pismeni podnesak da bih se mogao očitovati." - brz je, kao i obično, Dragutin Lučić.

U Večernjem listu do zaključenja teksta nitko nije bio voljan komentirati Oremovićevu smjenu.

V.Š.
Foto:D.P.,gay.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara