Zbog rastrošnosti HDZ-ov zastupnik Nenadić dobio otkaz

SABORSKI zastupnik HDZ-a Željko Nenadić dobio je otkaz u Lječilištu Topusko gdje je bio ravnatelj. Upravno vijeće iznjelo je podatke po kojima je Nenadić autom mjesečno prelazio 9000 kilometara, business karticom kupovao skupe  satove, mobitele i plaćao spavanje u Sheratonu.

Nenadić je s ravnateljske dužnosti smijenjen 11. listopada, a otkaz je dobio 1. studenoga 2005. godine, nakon što je vijeće Lječilišta Topusko prethodno utvrdilo da je "učestalo kršio zakonske odredbe te zbog negativnih nalaza državne revizije".

Predsjednik Upravnog Vijeća  Duško Čaušević za Jutarnji list je kazao da Lječilište, na čijem je čelu Nenadić bio više godina, ima gubitak od 7,7 milijuna kuna, a iznos dospjelih i nepodmirenih obveza iznosi 23 milijuna kuna.

Čaušević upozorava da je otkriveno da se Lječilište u više slučajeva pojavljuje kao jamac privatnim tvrtkama, te da je za informatičke usluge tvrtki Fokus u tri godine isplaćeno tri milijuna kuna. Tvrtka Fokus u vlasništvu je zeta bivšeg HDZ-ovog župana Đure Brodarca.

Nenadićev godišnji račun za mobitel iznosi 26 000 kuna, a oko 2 200 kuna mjesečno plaćana mu je fiksna linija kod kuće, a kupljen je i novi Peugeot Sport.

Bivši ravnatelj mjesečno je autom prelazio 9000 kilometara  i trošio 800 litara goriva. Business karticom kupovao je skupe satove, mobitele, plaćao spavanje u Sheratonu i kazne za "pauk".

Za navodna dežurstva sebi i svojim najbližim suradnicima Nenadić je isplatio 155 tisuća kuna od početka prošle godine do otkaza, a otkriveno je da su neki zaposlenici u Lječilištu spavali besplatno, a plaćani su im putni troškovi. U elitnom restoranu Lječilišta jeli su za devet kuna i još hranu nosili kući.

Zbog "neosnovanog otkaza" Nenadić je tužio Lječilište Topusko, a o razlozima tužbe, kako je najavio, progovorit će na konferenciji za novinare slijedeći tjedan.

(Foto:Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara