Zekanović žestoko napao Plenkovića, ima teoriju o izborima

Zekanović žestoko napao Plenkovića, ima teoriju o izborima
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

ZASTUPNIK Suverenista Hrvoje Zekanović na Facebooku se osvrnuo na poraz Kolinde Grabar-Kitarović. On za sve krivi Andreja Plenkovića, a u objavi se dotaknuo i Kolinde, koja je, kako kaže, iznevjerila sve zbog čega su je prije pet godina izabrali.

"Labud crni Andrej

Dakle, tko je kriv Andreju Plenkoviću za gubitak predsjedničkih izbora? Bit će mu krivi svi osim njega samog, koji je odmakom od glasača koji su prošli put glasovali za Kolindu Grabar-Kitarović najzaslužniji za njezin poraz!

Napominjem da sam prije 5 godina aktivno sudjelovao u njezinoj kampanji dok me nije otjerala politika Andreja Plenkovića.

Možda je sve ovo dio Plenkovićeve taktike da se protiv lijevog Milanovića prikaže suverenistom i desnim predsjednikom Vlade. Andrej Plenković zna da bez SDP-a jednostavno nema HDZ-a, a kada postoji "prijetnja" da će "komunisti" preuzeti vlast, HDZ postaje utočište", piše Zekanović.

Onda je nastavio sa svojom teorijom.

"Je li mi žao što mu se sada klima stolica? Naravno da nije. Jedino mi je žao svih onih 900 000 koji su glasovali za Kolindu Grabar-Kitarović, jer su u njoj zbog straha od Milanovića vidjeli jedinu slamku spasa. Ona je također kriva za svoj neuspjeh, ne zaboravimo da je ona po svim ključnim političkim temama u svom mandatu bila politički istomišljenik SDP-a: Istanbulska, Marakeški, Vučić... pa se zamjerila svojim glasačima od prije 5 godina. Ne smijemo zaboraviti ni bliskost s Milanom Bandićem koja joj je također jako naštetila. Za nju osobno mislim da je ovo najbolji scenarij, jer se izdaleka vidi da joj treba odmor od visoke politike.

Neka ovo bude opomena svima onima koji misle da se s nevjerodostojnom politikom koja je iznevjerila glasače desnice može osvojiti vlast, bez obzira na broj onih koji će birati manje lošeg kandidata. Ove činjenice su svjesni svi u HDZ-u, počevši od Plenkovića, a to su već u izbornoj noći istaknuli Kovač i Brkić.

Zato ćemo mi, Suverenisti, pružiti u hrvatskoj politici ono čega nema kod Andreja Plenkovića!

O kandidatu neoliberalne ljevice nema smisla trošiti riječi, on će već naći način da nas ponovno iziritira", napisao je Zekanović.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara