Željko Olujić: Lozančić je na čelo SOA-e došao bez sigurnosne provjere

Željko Olujić: Lozančić je na čelo SOA-e došao bez sigurnosne provjere

Screenshot: HRT, Foto: FAH

ODVJETNICI Veljko Miljević i Željko Olujić komentirali su u Studiju 4 HRT-a razrješenje šefa SOA-e Dragana Lozančića i složili se da je riječ o političkom i pravnom pitanju od presudne važnosti za nacionalnu sigurnost.

"Dragan Lozančić je strani državljanin koji je bez sigurnosne provjere došao na čelno mjesto sigurnosne zajednice. Već to je dovoljno za smjenu. Na tu je poziciju postavljen zahvaljujući tadašnjem premijeru Milanoviću i ministru obrane Kotromanoviću, a odužio im se za vrijeme predizborne kampanje. Ulogu u svemu je imao i tadašnji predsjednik Josipović. Ipak uvjeren sam da će premijer Orešković supotpisati razrješenje. Sama činjenica da je predsjednica ustvrdila da je prekršen zakon treba biti dovoljna za razrješenje", rekao je Olujić.

Veljko Miljević naglasio je da do cijele zbrke ne bi došlo da su predsjednica i premijer izišli sa zajedničkim supotpisom. Upitan što će se dogoditi ako premijer ne supotpiše, odgovorio je da razrješenja u tom slučaju neće biti i da se onda čeka kraj mandata ili se ide na druge metode razrješenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara